Finn en god løsning også for Tønsberg, BaneNor!

Av

Det er nesten underholdende å følge Bane Nors inkonsekvente argumentasjon. Det hevdes at tre minutter må spares inn og er det aller aller viktigste ved ny løsning.

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

LeserbrevMen dette gjelder øyensynlig kun i spørsmålet om Jarlsberg-traseen, for i spørsmålet om å legge sporet i nesten rett linje fra Sem og til Torp er det noe slikt som seks-sju minutter å spare, kanskje enda mer ettersom man kan sløyfe Stokke stasjon da Sem vil kunne by på flotte muligheter til bruk for folk i både Stokke, Andebu og Ramnes i tillegg til Tønsberg.

Og med en ny tilpasset fastlandsforbindelse, vil også øyfolket få en køfri mulighet i Tønsbergs fremtidige utbyggingsområder med en ny stasjon. Men her er plutselig tidsaspektet fullstendig fraværende fra Bane Nors argumentasjon, bortsett fra for dem som bor akkurat i Tønsberg by da.

LES OGSÅ: All grunn til å feire en historisk satsing på tog

Det hevdes at det er alfa Omega at stasjonen blir liggende i sentrum. Man skal liksom bygge og utvikle byen, noe vi vel har drøye 1100 års erfaring i allerede her lokalt, og vi har vel egentlig ikke har plass til noe særlig mer i sentrum av byen ...

Men skal man ha stasjonen i sentrum, og samtidig «utvikle» byen videre, foreslås det herved at man bygger ny stasjon inne i Slottsfjellet, med tilhørende parkeringshus og ev. andre fasiliteter BaneNor måtte ønske å tilføre Tønsberg by. Med en trasé under vannet, kan man uten å forstyrre byens visuelle uttrykk, og det «langt viktigere» fuglelivet på Ilene, kunne føre dobbeltsporet i land under Vear og få sitt gjensyn med dagslyset i egnet avstand til Stokke stasjon ...

LES OGSÅ: Regjeringa svikter Vestfoldbanen

En rask løsning som vel egentlig alle kan bifalle og vil skape gode grunner til å feire grundig, både for utålmodige ordførere sørover, og definitivt for innbyggerne her i området!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags