Derfor gir vi i TB en helside til skiltkrangel på Revetal

DEBATT: Jeg gjorde et kjapt søk i leserstatistikken vår lørdag kveld. Den viser at snart 10.000 personer har lest saken om skiltet på Revetal, skriver samfunnsredaktør Marie Olaussen.

DEBATT: Jeg gjorde et kjapt søk i leserstatistikken vår lørdag kveld. Den viser at snart 10.000 personer har lest saken om skiltet på Revetal, skriver samfunnsredaktør Marie Olaussen. Foto:

Av

Tove Sundby fra Re synes Tønsbergs Blad burde bruke side to i papiravisen på noe annet enn et omstridt skilt midt i bygda.

DEL

MeningerFørst vil jeg si tusen takk! Takk til Tove Sundby for at du mener noe om det vi skriver om.Det er mange som gjør det, men det er veldig hyggelig at du tar deg bryet med å skrive ned kritikken din og sende den til oss. Det er slike innspill som gir oss og leserne refleksjon, og som kan gjøre oss bedre.

Innlegget ditt gir meg også en mulighet til å snakke litt om noe vi brenner for her i redaksjonen; journalistikk generelt, og lokaljournalistikk spesielt.

For hvorfor bruker vi en helside i papiravisa på reaksjoner som har kommet fram i bygda etter at Burger King har etablert seg på Revetal – og satt opp det mange mener er et altfor stort skilt?

Vi tar tempen på debatten

Det er flere grunner til det:

■ Vi skriver om det folk snakker om. Det er ikke alltid vi lykkes med det. Noen ganger snakker folk om ting vi ikke klarer å fange opp, og noen ganger skriver vi kanskje om ting folk ikke gidder å diskutere. Men vi vet at skiltet på Revetal akkurat nå en supersnakkis blant mange. Jeg ser i kommentarfeltet vårt og på Facebook at dette ikke bare engasjerer reinger, men også folk som verken bor eller jobber i Re.
Vi mener at vi tar tempen på en pågående debatt, og tror at dette forhåpentligvis også engasjerer leserne av papiravisen, ikke bare de som leser saken på nett. Jeg ser at i en avstemming vi har lagt på Tove Sundbys innlegg, at mange er enige med Tove. De synes dette er for knuslete å skrive om. Men mange mener også det er godt stoff.

■ Revetal har de siste årene vært i en voldsom utvikling. Re-Torget har ekspandert, og det har kommet flere andre profilerte bedrifter rundt kjøpesenteret. Re Helsehus og ny skole er også på plass – i tillegg til flere nye boliger. Res identitet er i endring, og et stort lysende skilt fra en amerikansk burgersjappe provoserer noen, mens andre mener skiltet ikke er noe verre enn skiltet til Circle K på andre siden av Bispeveien. Når vi vet at identitet og tilhørighet spiller sterkt inn når folk velger hvor de vil bosette seg eller etablere arbeidsplassene sine, ønsker vi å skrive om alle typer temaer som kan berøre denne tematikken. Vi vet at mange reiser til Revetal fra de omliggende kommunene, og dermed tror vi at dette engasjerer også utover kommunegrensene i Re.

Jeg gjorde et kjapt søk i leserstatistikken vår lørdag kveld. Den viser at snart 10.000 personer har lest saken om skiltet. Over 2000 har lest leserbrevet til Tove Sundby, og mange mener noe om både saken og reaksjonen.  I tillegg har 6.600 personer lest den plussede saken vi lagde fra åpningen av hurtigmatrestauranten. Av disse har nesten 80 personer tenkt at denne saken var så interessant at de faktisk kjøpte seg et abonnement for å få lese den. Ingenting gleder meg mer!

■ Stedsutvikling og næringsliv er blant de kategoriene saker vi ønsker å skrive mye om. Vi vet at vi engasjerer leserne våre når vi treffer godt innenfor disse stoffområdene. Det er vårt mål nummer én: Skrive saker som gjør folk interessert og engasjert. Jeg er enig med Tove Sundby i at vi ikke bare kan skrive om slike saker som skiltet fra Burger King. Men jeg håper hun og flere av dere andre har fått med dere at vi jobber hardt innenfor andre stoffområder.  Jeg tror ikke det er mange andre lokalaviser eller nasjonale redaksjoner som bruker ti prosent av journalistene i et stort graveprosjekt. Dette har vi i lang tid gjort på Tjøme, der vi har avdekket kritikkverdige forhold rundt bygging i strandsonen. 

■ Vi har også satset stort på en serie om vikingtidssatsing i Vestfold, der vi har gått økonomien og organiseringen etter i sømmene. Vi har de siste ukene jobbet mye med å vise at mange barn i Vestfold utsettes for vold. I tillegg er vi veldig stolte av at vi at vi har direktesendt og kommentert 75 fotballkamper fra lokale lag, i tillegg til håndballkamper og ishockeykamper det siste året.

LES OGSÅ: Barnevernet iverksetter undersøkelser etter utstilling 

Slik tenker vi i redaksjonen

Det er ikke sikkert at dette er nok overbevisende argumenter for å bruke en helside på skiltkrangelen fra Revetal. Men jeg håper likevel at vi har vist litt om hvordan vi tenker i redaksjonen når vi hiver oss rundt og tar tempen på en lokal debatt. Liten eller stor.

Hør tb-podden: Det finnes mødre som terroriserer barna sine

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags