Vi må øke besøkstallet på Brygga kino til 65.000 hvert år - og det raskt

Tenk på ringvirkningene av en vekst ved Brygga kino, ikke bare for oss som kinoaktør, men for alle aktører rundt oss, skriver Mads Elias Tønnessen.

Tenk på ringvirkningene av en vekst ved Brygga kino, ikke bare for oss som kinoaktør, men for alle aktører rundt oss, skriver Mads Elias Tønnessen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Brygga kino er viktig for Tønsberg sentrum.

DEL

LeserbrevVisste du at Tønsberg er en av svært få, om ikke den eneste, byen i Norge som har sin hovedkino utenfor sentrum? Brygga kino er en tradisjonsrik kino, og det i hjertet av Tønsberg. Hver dag går hundrevis - om ikke tusenvis av mennesker forbi den lille perlen ved det vakre bryggeområdet i Tønsberg. Om sommeren ser vi flust av mennesker omgi seg en av Norges flotteste byperler, men om høsten og vinteren er det så stille langs bryggekanten at man kan høre den velkjente knappenålen.

Hvert år har Brygga kino 50.000 besøkende, og det uten en spesiell sesong. Dette er over 4.000 mennesker som hver måned drar ned til brygga i sentrum. Tenk hvor verdifull denne trafikken er for de omkringliggende virksomhetene som venter på at vinterens mørke skal legge seg, og hver sommer håper at lyset skal klare å holde seg gjennom den kalde vinternatten.

Jeg ønsker med dette leserinnlegget å få Tønsbergs innbyggere til å innse hvor viktig Brygga kino er for sentrumsområdet vårt, og hvorfor dere burde ha en interesse av å velge Brygga kino, av en større hensikt enn bare kinoopplevelsen. Det er ikke til å legge skjul på at økonomien og besøkstallet på Brygga kino de siste årene har vært under et levedyktig nivå, og dersom en bedring ikke skjer med tiden, er det vanskelig å kunne forsvare driften. Men vi ønsker å fortsette, fordi Tønsberg som by fortjener å ha en sentrumsnær kino, og fordi næringslivet i den delen av Tønsberg sentrum, trenger det.

Tenk på ringvirkningene

Vi drømmer om å øke vårt besøkstall til 65.000 hvert år, for ved dette nivået kan man fortsette kinodriften i Nedre Langgate 32. Vi ønsker selvsagt å strekke oss enda lengre, men vi trenger å komme opp til dette kritiske nivået raskt. Tenk at med denne økningen vil over 1200 ekstra mennesker hver måned være til stede i den sentrumsdelen vi alle ønsker å holde liv i. Tenk ringvirkningene av dette, ikke bare for oss som kinoaktør, men for alle aktører rundt oss.

«Jeg heier på dere, og ønsker deres suksess og tilstedeværelse, men jeg går et annet sted på grunn av parkeringsmulighetene» hørte jeg for noen få uker siden. Her må jeg bare beklage, men man kan ikke alltid få i pose og sekk. Man kan ikke med en slik passiv holdning forvente at noe skal kunne gå rundt. Det er tross alt dere, Tønsbergs befolkning, som i praksis bestemmer hvilke deler av sentrum som skal få lov til å bestå. Uten deres aktive valg om et aktivt sentrumsområde, vil verken kinoen, butikker, restauranter eller andre aktører i området kunne bestå.

Gratis parkering

Når det kommer til dette med parkering, så har vår gode samarbeidspartner Micasa virkelig sett verdien av Brygga kinos tilstedeværelse, og vi har funnet en avtale der vi kan tilby gratis parkering til alle kinoens besøkende etter klokken 17 på hverdager og klokken 15 på lørdager. Vi vet at dette ikke dekker absolutt alle visningene, men det dekker over 85 % av kinovisningene hver uke. Løsningen er til og med svært enkel; man parkerer på Micasa sin parkeringsplass rett over gata for kinoen før man skriver registreringsnummeret inn på en iPad i kiosken på kinoen. «Så godt, så enkelt» som TINE ville ha sagt det.

Så til slutt ønsker jeg å si at Brygga kino ønsker å være Tønsbergs befolkning sin kino. Vi har den siste uken inngått samarbeid med flere lokale lag og foreninger om visninger av filmer som vanligvis ikke går på kino. Vi som kino ønsker å ha de store og spennende amerikanske filmene, men vi ønsker også et kinotilbud som henvender seg til «det brede».

Vi jobber for at Brygga kino skal bestå, og vi vet at Tønsberg sentrum trenger oss, men vi trenger dere for å få dette til. Den harde realiteten er at uten dere er det ikke noe Brygga kino, så dersom du ønsker liv i sentrum av Tønsberg utenom mai til august, ber jeg deg om å tenke deg om en gang til neste gang du ønsker å se den filmen som fikk oppmerksomheten din.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags