Det er snart kirkevalg og på tide å gjøre seg opp en mening om hva du vil stemme

Ellen Langeland Gjerde

Ellen Langeland Gjerde Foto:

Av

For at kirka skal ha mulighet til å bli den folkekirka den ønsker, er det helt nødvendig med mangfoldet, og jeg tenker at dette best kan ivaretas gjennom å stemme på Nominasjonskomiteens liste.

DEL

LeserbrevKjære velger. Det er snart kirkevalg og på tide å gjøre seg opp en mening om hva du vil stemme. Jeg tar meg den frihet å dele noen tanker om det nært forestående valget.

Til Bispedømmerådet er det tre lister å velge mellom, Bønnelista, Åpen folkekirke og Nominasjonskomiteens liste. Bønnelista og Åpen Folkekirke har egne valgprogram mens Nominasjonskomiteens liste ikke har det. På sistnevnte liste kan kandidatene sjøl presentere saker de er opptatt av.

Jeg er kandidat på Nominasjonskomiteens liste. Kandidatene på denne lista er foreslått av menighetsrådene og ungdomsrådet i bispedømmet, og de er prioritert av en felles nominasjonskomité. Jeg er glad for å ha blitt foreslått til å stå på Nominasjonskomiteens lista fordi den speiler et mangfold av oppfatninger og den er ikke satt sammen på bakgrunn av et bestemt valgprogram. For at kirka skal ha mulighet til å bli den folkekirka den ønsker, er det helt nødvendig med mangfoldet, og jeg tenker at dette best kan ivaretas gjennom å stemme på Nominasjonskomiteens liste.

Ingen kandidater på valglista er forhåndskumulert, så du har mulighet til å påvirke hvem som blir valgt ved å gi en ekstra stemme til den eller de du vil fremme.

Jeg oppfordrer deg til å gå inn på kirken.no og lese mer om både de ulike listene og kandidatene. Gjør deg opp en mening om hva som er det riktige valget for deg.

Jeg ønsker deg et godt kirkevalg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags