Homokirken?

Av
DEL

MeningerPå side 12 og 13 i Tønsbergs Blad fredag 11. jan er ordet Homokirken brukt i overskriften på artikkelen om Bønnelista, den nye listen til Kirkevalget sept 2019.

Bønnelista tar avstand fra bruken av dette ordet, som en beskrivelse av Den norske kirke. Vi mener det er uetisk og feil å skyve foran seg mennesker som sliter med tiltrekning til sitt eget kjønn og ofte forholdet til menn, bare for å få oppmerksomhet. Vi har bedt Sandefjords blad (SB), som har skrevet artikkelen, 2 ganger skriftlig og en gang muntlig om å fjerne uttrykket. SB mener uttrykket er folkelig, mens vi mener det er uheldig og misvisende. Utrykket er forøvrig SB sitt uttrykk, noe vi har fått bekreftet på e-post fra SB. Det er et uttrykk vi ikke har brukt eller ønsker å bruke,  

Vi beklager at leseren kan være forvillet til å tro at det er vi som omtaler Den norske kirke på denne måten. Vi vil be pressen vise respekt for alle mennesker og ikke henge ut folk bare for å få flere lesere. Bønnelista ønsker heller ikke oppmerksomhet på andres bekostning.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags