De høye bilavgiftene gjør at vi blir dårligere sjåfører

Det er blitt mye dyrere å kjøre egen bil til/fra arbeid, skole, næringsliv og sosialt liv, noe som automatisk begrenser bruken av bilen og noe som dessverre fører til at mange ikke får den kjøretreningen de trenger, skriver Johan Morten Nome.

Det er blitt mye dyrere å kjøre egen bil til/fra arbeid, skole, næringsliv og sosialt liv, noe som automatisk begrenser bruken av bilen og noe som dessverre fører til at mange ikke får den kjøretreningen de trenger, skriver Johan Morten Nome. Foto:

Av

Avgiftsregimet på bilhold i vårt land har mange konsekvenser utover at det fordyrer hverdagen for folk flest.

DEL

MeningerVårt høye avgiftsnivå har gitt oss Europas nest eldste bilpark, noe som fører til at vi ikke får brukt den nyeste, sikreste og mest miljøvennlige teknologien. Her i landet bruker vi i snitt 18-20% av lønnen vår på vårt personlige transportbehov mens resten av Europa ligger på 10-12%. Avgiftene fører dessverre også til at de med dårligst råd rammes hardest, noe som er sosialt urettferdig klasseskillepolitikk.

En ting kanskje ikke mange har tenkt på er at avgiftene også fører til at folk ikke kan kjøre så mye bil lenger som de kanskje gjorde før. Det er blitt mye dyrere å kjøre egen bil til/fra arbeid, skole, næringsliv og sosialt liv, noe som automatisk begrenser bruken av bilen og noe som dessverre fører til at mange ikke får den kjøretreningen de trenger. Dette gjør at vår samferdsel blir mindre trygg istedet for mer. Folk må sende sine barn ut på trafikkerte veier til fots eller på sykkel mer eller mindre med hjertet i halsen fordi de må velge mellom pest eller kolera, de har rett og slett ikke råd til å ta ansvar for eget transportbehov.

Svært mange må begrense sin hverdag, man får ikke pleiet sosial omgang med familie og venner, man må rett og slett begrense livet sitt på grunn av en avgiftspolitikk som går ut på at alle kan velge andre fremkomstmiddel enn bil, noe som får meg til å tro at planleggerne aldri har sett et norgeskart.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags