Tar du utfordringen, statsminister?

Av
DEL

LeserbrevJeg leser i VG at du har mye empati for en havsule drept av plast, og dette gjør meg optimistisk. Reportasjonen får meg nemlig til å tenke at hvis du får se bilder av drepte fugler andre steder i landet, så vil du også bry deg om dem. Jeg jobber som lærer og vet at noen trenger å se et bilde, de må ha det inn visuelt, før de kan ta det inn kognitivt. Kanskje er det slik for deg? I så fall kan jeg sende deg flere fotografier, dette er sterke og uhyggelig bilder av fugler med avkappede vinger. Noen ganger dør ikke fuglene umiddelbart, og de blir liggende på bakken nedenfor turbinene. De seigpines til døde.

I sosiale medier skriver du at du vil ta på deg «ledertrøyen» i klima- og miljøarbeidet. Dette er et ambisiøst mål, og et mål jeg applauderer. Kanskje kan du starte med å gjeninnføre en miljøvernminister? For tiden har vi kun en miljøminister, og altså ingen minister som er satt til å verne norsk natur. Dette er et stort savn. Hvis du ønsker å ta på deg ledertrøyen i disse spørsmålene, synes jeg også at du bør lytte mer til Naturvernforbundet, og ikke bare til de kommersielle aktørene som bruker «det grønne skiftet» som en slags retorikk, og som egentlig kun vil mele sin egen kake.

Det er viktig at vi får stanset TrønderEnergis arbeid i Sørmarkfjellet snarest, slik de dyktige fagfolkene i Naturvernforbundet anbefaler. Det ble nemlig ikke gjort grundige nok undersøkelser før man delte ut tillatelse til å gjøre om naturen til industriområde. Hubroen lever i landskapet, dette er en rødlistet fugl som vil dø om sprengningsarbeidet fortsetter. Når jeg nå ser deg som en empatisk fuglevenn i VG, statsminister, regner jeg med at du også vil redde hubroen i Sørmarkfjellet. Tar du utfordringen?
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags