Snøen på Kilimanjaro

Av
DEL

LeserbrevI følge Al Gore skulle det ikke være snø på Kilimanjaro etter 2010 , men toppen av fjellet er fortsatt dekket av snø og den får stadig, i følge yr, påfyll. Masse påfyll. Hans påstand om en isfri Nordpol på sommeren fra og med 2015 har naturligvis heller ikke slått til. Det gleder enkelte av oss. Men hva med menigheten hans? Gremmes de over dette og noe så flott som Holmekollenrenn i gnistrende vintervær og masse snø?

En annen klimaalarmist Erik Solheim skulle, hvis han ikke hadde fått sparken som leder for FNs miljøprogram i April ha arrangert ishockeykamp på Nordpolen for å sette fokus på klimaproblemene i Nord. Vår del av Arktis med blant annet Svalbard har opplevd stigende temperatur noe vi har fått høre mye om. At man lenger Vest har hatt stabilt vær hører vi ikke noe om. Jeg tror ikke det er tilfeldig. Både Kanada og store deler av USA har opplevd en uvanlig kaldt vinter. Det fikk president Trump til å etterlyse klimaendringene.

Svaret fra alarmistene er at han skjønner ikke forskjell på vær og klima, og det er godt mulig. Men stiller ikke de som bruker fjorårets tørre og varme sommer i deler av landet vårt som eksempel på det de kaller klimakrisen og mener at vi koker kloden i samme kategori? At man ikke skal lenger enn til Island for å finne ut at der var sommeren kald og uvanlig våt er ikke noe å snakke om. Sommeren 2017 her hjemme var heller ikke av dem man husker med glede og så får vi håpe på mere normale forhold denne sommeren.

Vi som mener at klimaendringene ikke er menneskeskapte i den forstand at alt kan føres tilbake til våre utslipp av co2 kalles klimafornektere. Det er svært få, om noen, som fornekter at det finnes klima, og mange fornekter ikke at forandringene vi ser er menneskeskapt, men så lenge vi slipper ut 4% av klodens totale co2 utslipp og co2, livets gass, utgjør 0,04% av atmosfæren er det , etter manges mening, farlig å legge all fokus på den. Man har de siste årene vist oss at kurven for den globale temperaturen og innholdet av co2 i atmosfæren har fulgt hverandre, men i fjor gikk temperaturen ned mens innholdet av co2 gikk opp. Det er derfor skremmende at noen snakker om "å vaske atmosfæren" for co2 når vi vet at vi er helt avhengig av den for å overleve.

Jeg blir litt oppgitt når jeg ser avdelingsdirektør i direktoratet for sikkerhet og beredskap, Anne Rygh Pedersen forteller oss at vi må forvente oss mer tørke og skogbranner når det vi hittil har fått høre er at det skal bli våtere.

At et høytrykk som låste seg over deler av Norge, som i 1947, pluss en uvanlig tørr aprilmåned gjør at man umiddelbart snur kappen er ikke tillitsvekkende. Vi må som, blant annet Erik Dammann, si at løser vi ikke miljøproblemene løser vi ikke klimaproblemene. Da er utslippene av det man kaller klimagasser en del av problemet og ikke som i dag stort sett hele problemet. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags