Ta ungdommene på alvor- det er de som skal arve framtia

Av

Det er noe som skurrer når Åse Thomassen i en kronikk på NRK sine sider har behov for å rive ei 16 år gammel jente med fletter ned fra «pidestallen» fordi hun holder så sofistikerte taler.

DEL

LeserbrevSamfunnet trenger definitivt flere pekefingre når det gjelder klima, særlig fra barn og ungdom som skal arve våre synder.

Ungdommen, og ikke minst vi voksne trenger forbilder som tør fortelle oss at vi står ovenfor en krise uten sidestykke. Noen som tør å bruke et språk vi skjønner, som ikke er pakket inn i fine ord og billige løfter som er borte så kjapt valgdagen er over.

De Grønne tar Greta Thunberg og ungdommenes klimakrav på alvor. Vår Stortingsrepresentant, Une Bastholm, fremmet ungdommens forslag i Stortinget. Lokalt har vi i De Grønne fremmet forslag om å erklære klimakrise i Tønsberg, noe vi også har gjort i kommuner landet over. Klimakrisen er global, men skal vi løse den må vi handle lokalt. Tønsberg, med sine omtrent 40 000 innbyggere har er muligheten til å være en del av løsningen, heller enn problemet.

Klimasaken og ungdommens krav er den viktigste saken vi står overfor globalt og lokalt, ødelegger vi for miljøet ødelegger vi for oss selv, og det gjør meg kvalm at voksne mennesker bruker tiden sin på å diskreditere ungdommer som jobber utrettelig for å ha ei framtid å gå inn i. Jeg tar avstand fra alle som forsøker å snakke dem ned som useriøse og uviktige, og lover at jeg vil jobbe for at nettopp deres stemmer blir hørt.

Klimasaken er kampen for menneskene. Taper vi klimakampen taper vi muligheten til et godt liv for de som kommer etter oss, og de som kommer etter dem. Visjonen for Nye Tønsberg er at kommunen skal være et sted barn ler, vel, om vi ikke tar grep, og det nå, vil barnelatter erstattes med tårer og de av oss som ikke gjorde nok vil få et forklaringsproblem når poden spør om hvorfor vi ikke gjorde mer for at også hen skulle ha en fremtid å gå til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags