Han gruet seg til å bli spurt av barnebarna om 20 år hvorfor han hadde fløyet så mye

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSom mor til tre barn, var jeg i mange år opptatt av begrepet «good enough mothering». Nå er mine barn voksne og nå er jeg mer farmor enn mor. Men har aldri støtt på begrepet «good enough grandmother». 

Vi var tre par som var samlet i går til en særdeles hyggelig nyttårsfeiring! Felles for alle 6 er at vi er dedikerte besteforeldre. Så mye av samtalen dreiet seg om våre barnebarn. Den siste timen i 2018, tok verten opp et meget alvorlig tema. Jeg skal ikke gjengi alt han sa, men han sa noe som jeg bet meg merke i. Han gruet til å bli spurt om 20 år av barnebarna, hvorfor han hadde fløyet så mye.

Hans innspill førte til en diskusjon og mye tankevirksomhet om klima og hvilke store utfordringer som står foran oss når det gjelder dette. Jeg vet altfor lite om miljø og klima, men jeg har et genuint ønske om at våre etterkommere skal overta en klode i god stand! Så der satt vi en gjeng, med manglende kunnskaper, men med ett felles ønske for våre barnebarn. Og snakket om hva vi kunne gjøre. Hadde masse brainstorming. Og var enige om at det ikke er nok å kildesortere og kjøre mindre bil.


Så sa den kloke verten: Se på det halvåret vi har bak oss, se hva mediene har vært opptatt av. Veivalget til KrF, Trine Skei Grande som går i strupen på Abid Raja, osv. Høyre og Ap er mer opptatt av sine ørsmå meningsforskjeller enn å lage en FELLES strategi om vår største utfordring. Som Erik Solheim så klokt sa det: Vi har teknologi og økonomi!      
Da lurer vi på hvor det blir av viljen! Kloden trenger en Angela Merkel som har miljø og klima som fanesak!

Og jeg må si jeg blir matt av lokalpolitikere som er mer opptatt av estetikk og økonomi når de er uenige om bru eller tunnel fra Færder til Tønsberg. Våkn opp, tenk langsiktig, tenker jeg da.


Stem på Miljøpartiet, har jeg hørt mange si. Det går ikke for et gammelt skolemenneske å stemme på et parti som i mine øyne overhodet ikke har greie på skole! Så det partiet er ikke noe alternativ for meg. 

Vi kom ikke fram til noen løsning på nyttårsaften. Men vi fikk noe å tenke på! Men noe jeg har lært, er at det er HANDLINGEN som teller. Og vi ønsker å være «good enough» så vi med hånden på hjertet kan si til våre barnebarn at vi har gjort det vi kunne for å gi dere en sunn og vakker klode!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags