Teknologi vil løse mange trafikkproblemer

Håvar Bettum og Christoffer strømberg

Håvar Bettum og Christoffer strømberg Foto:

Av
DEL

LeserbrevI framtida kan teknologi løse mange av våre trafikkproblemer. Automatisert kjøring kan sammenlignes med da vi gikk fra analogt Internett til ADSL. Svært økt kapasitet på samme infrastruktur.

I framtida vil en større andel av biler kjøre helt eller delvis selv. PLATOONING er et begrep som du bør merke deg og etter hvert se som en del av standardutstyret i din nye bil om ikke altfor lenge. Enkelt forklart vil bilene kunne kommunisere med hverandre, justere avstand, oppbremsing og akselerasjon synkront. Dette vil i praksis fjerne de fleste frustrasjoner og problemer med kødannelser, og jevn trafikkflyt er selvsagt mye bedre også for miljøet.

Automasjon og digitalisering må i en langt større grad enn tidligere være en viktig faktor i all planlegging.
Vi vil oppdage at det med teknologiens hjelp vil kunne kjøres dobbelt så mange i bare en fil. I dette paradigmeskiftet bilene gradvis ta over flere av oppgavene til sjåføren, ved å styre og regulere hastighet, skifte filer, blinke osv. Platooning og selvkjørende biler gir mange muligheter.

Vi må være på lag med framtida. Vi må fremskynde alle de gode løsningene for raskere og bedre busstilbud, raskere og tryggere sykling, alt det som sikrer både renere luft, mindre kø og mer valgfrihet. Ikke minst, mindre frustrasjon i kø, veikryss og rundkjøringer.

Venstre tar derfor til ordet for å intensivere gode løsninger for kollektivtransport, som er en lavthengende, uteknologisk frukt, som gir umiddelbar effekt. Sammen med dette vil vi se på muligheter for å ha barnehagebusser i rushtiden, egne ruter som er tilrettelagt for familier og gratis buss for ungdom.

Stem Venstre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags