Re og Tønsberg: Bedre tjenester med en storkommune?

INGEN GEVINST? Når Re og Tønsberg, her representert ved ordførerne Thorvald Hillestad (t.h.) og Petter Berg, går sammen til én kommune, kan støttekutt og effektiviseringskrav gjøre hverdagen i den nye kommunen tøff, mener Thor Krefting Nissen.

INGEN GEVINST? Når Re og Tønsberg, her representert ved ordførerne Thorvald Hillestad (t.h.) og Petter Berg, går sammen til én kommune, kan støttekutt og effektiviseringskrav gjøre hverdagen i den nye kommunen tøff, mener Thor Krefting Nissen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lederen i Tønsbergs Blad 1. desember tar for seg den anstrengte økonomien i kommunene Re og Tønsberg, som vil bli slått sammen med tvang ved hjelp fra Venstre fra 1. januar 2020.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er derfor forståelig at lederen ser med uro på at hvis ikke sammenslåingen gir en fordel for innbyggerne, vil velgerne se liten vits i å fortsette ekteskapet og kreve adskillelse.

Lederens frykt er berettiget. Venstre ville ta fra Re statstilskuddet på 7.8 millioner hvis de ikke slo seg sammen med Tønsberg. Man kan derfor frykte at regjeringen vil kutte statstilskuddet til den nye storkommunen med 7,8 millioner med den begrunnelse at dette bør være en effektiviseringsgevinst ved sammenslåingen, selv om ordførere landet rundt har hevdet at stordriftsfordelen allerede var tatt ut ved interkommunalt samarbeid.

Regjeringens effektivitetskrav på 0,5 prosent kan komme i tillegg, samt krav om å legge ut flere offentlige tjenester på anbud for å få statstilskudd uten at det er bevist at dette gir økonomisk besparelse eller bedre tjenester.

Jeg tror derfor det er lurt å være litt avmålt skeptisk til regjeringens påståtte fordeler med bedre tjenester for innbyggerne  ved denne kommunesammenslåingen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken