Hvis du har et ønske om å drikke deg fra sans og samling og ødelegge konserten for andre mennesker, kan du heller gå på bar

Konsert – en unnskyldning, spør Cecilie Lien.

Konsert – en unnskyldning, spør Cecilie Lien. Foto:

Av

Er ikke hele poenget med å kjøpe billetter til en konsert å få oppleve musikk live, se sceneshowet og i det minste huske konserten?

DEL

LeserbrevPå lik linje med veldig mange andre hadde jeg gledet meg i lang tid til å se Klovner i kamp entre scenen nok en gang på Foynhagen I Tønsberg.
Endelig kom dagen og vi reiste til Tønsberg og stilte oss forventningsfulle i køen inn til konsertområdet, og snakket engasjerte om hvilke sanger vi håpet på å høre i løpet av kveldens musikalske opplevelse.

Lite visste vi hva vi hadde i vente.

Innen konserten startet så hadde publikummet hatt nesten 2 timer på seg til å konsumere store mengder med alkohol før gutta fra Klovner i kamp sto på scenen. Mine venner og jeg hadde en mildt sagt mindre hyggelig opplevelse med fulle mennesker som ikke tok hensyn, vi ble dusjet jevnt og trutt i alkoholholdige drikker, dyttet rundt på, kjeftet på og slått på og for å ha nevnt det, blitt forsøkt tvunget til kyssing av fremmede fulle menn. Halvveis i konserten fikk vi nok og valgte å forlate konsertområdet. Dette er selvfølgelig veldig trist da vi også har betalt for disse billettene og mener at vi også har retten til å få en god konsertopplevelse, edru eller ikke.

Og det bringer meg til poenget mitt. Hva har skjedd med konsertkulturen? Er ikke hele poenget med å kjøpe billetter til en konsert å få oppleve musikk live, se sceneshowet og i det minste huske konserten? For jeg personlig forstår ikke meningen med å kaste halvfulle ølglass over folkemengden så de blir dynket i øl! Jeg er blant dem som har sitrusallergi, og denne kvelden ble mye drinker og noe øl servert med sitrusfrukter. Dette traff da min hud noe som resulterte i allergisk reaksjon. Min venninne ble nesten nicket ned av herren foran henne og da hun prøvde å få han på avstand så ble han sint og skjelte henne ut og sa blant annet «det er en konsert så det får du bare tåle!»

NEI.
Nei, vi skal ikke måtte tåle at andre bruker konserter som en dårlig unnskylding for å ikke utvise folkeskikk og hensyn. Nei, vi skal ikke måtte holde oss unna konserter vi ønsker å delta på fordi andre mennesker vil leke neandertalere etter et glass for mye. Nei, vi skal ikke måtte stå å ufrivillig bli omtrent slått ned av svingende albuer, bakhoder som nesten treffer nesa di, og folk som prøver å antaste deg.

Har doblet antall solgte billetter siden juni i fjor 

Og misforstå meg rett. Å nyte en øl eller 2 skal man med all selvfølgelighet få gjøre, men om man har et ønske om å drikke seg fra sans og samling og derpå ødelegge opplevelsen for andre mennesker så kan man faktisk heller ta turen ut på en bar.

Kall meg gjerne gammeldags og vrang, men jeg godtar faktisk ikke at mennesker ødelegger for andre på den måten.

Har konsertkulturen blitt så fordervet at konserter har blitt en beleilig unnskyldning for å kunne drikke seg ubrukelig? Eller en ansvarsfraskrivelse på grunn av et uanstendig høyt alkoholkonsum?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags