Kontroll med smitten?

Jan Akerholt

Jan Akerholt Foto:

Av

Jeg trodde det var førsteprioritet for styresmaktene i Norge å begrense smittefaren, for raskt å komme tilbake til et åpent samfunn med et funksjonelt virke for næringsliv og befolkning.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arbeidsledigheten stiger mot nye høyder, da hjelper det lite å sette inn ubegrensede penger på tiltak, når man ikke skjønner betydningen av først og fremst å sette inn harde tiltak for å stoppe økningen i antall smittede i samfunnet!

LES OGSÅ: Tolletaten øker grensekontrollen langs kysten

Men jeg begynner å tvile at vi får begrenset korona-smitten hvis vi stadig skal tilstrebe å lette på restriksjonene, for å ta vare på et næringsliv for enhver pris, og tilsynelatende å ta vare på et åpent, fungerende samfunn på nåværende tidspunkt.

LES OGSÅ: Hyttefolkets flyttetriks satte sinnene i kok – nå kan smellen komme

På den ene siden kommer myndighetene med begrensninger i sosial omgang, samtidig som man åpner for en human, sosial profil! Vi har også opplevet mer enn en gang fra regjeringen: "Vi anbefaler, vi tilråder" o.s.v. Alt dette skaper usikkerhet i samfunnet!

LES OGSÅ: Koronakrisen fører til noen ordentlige drittjobber for kommunen: – Veldig dumt

I de siste dagene har styresmaktene kommet med en oppmykning av "koronaloven" for at kommunene fritt skal kunne gi dispensasjon fra gjeldende regler for karantene.
Dette er nettopp målsettingen for regjeringen: Å skape klare retningslinjer for at kommunene kan dele varer og tjenester over kommunegrensene. Dette er velment, men det fjerner ikke virus-smitten og kan gi det motsatte resultat på lang sikt.

LES OGSÅ: Tre koronapasienter skrevet ut fra sykehus i helgen

Ja, det er lov å håpe! Men for å forstå hva dette innebærer, bør man se nærmere på andre land i Europa, som kom for sent i gang med tiltakene og har mistet kontrollen!

Hvis vi nå ikke skjønner alvoret av denne globale spredningen, kan vi dessverre se langt etter en løsning uten hardere tiltak fra myndighetene! Dette kan vedvare i flere år, og da er oljepengene vekk når vi engang skal bygge samfunnet opp igjen, og mange døde!

Det som dessuten er viktig for å stoppe virusspredningen på kort sikt er at vi gir sykehusene ubegrensede midler til å møte den allerede pressede situasjonen.

LES OGSÅ: Permittert? Disse tiltakene kan spare deg for tusenvis

Hvor lenge skal vi strekke dette ut i tid, før vi kan begynne å bygge samfunnet opp igjen? Det er viktig å stå sammen og skjønne alvoret i utviklingen! Mange av myndighetenes tiltak er bra, men da må man stå for dem og heller se på enda hardere tiltak for å begrense den negative utviklingen av sykdomsspredningen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken