17. mai! Skolekorpsenes store dag, dagen de har øvd jevnt og trutt mot. Skoene er pusset, instrumentet er klart, notene i rekkefølge. Langs togruta stå foreldrene og knipser, filmer, besteforeldre med klump i halsen og tårer i øyekroken venter spent på sine. Kanskje er det første gangen i toget?

For her skal alle med, ingen sitter på benken. Her dannes grunnlaget for våre framtidige korps, Marinemusikken, Garden, alle våre janitjsarkorps og mange musikere av forskjellig slag som har sin spede start i et skolekorps.

Så kommer 18 mai. Nå starter jobben i korpsene fram mot neste 17.mai. Mange skolekorps sliter med rekruttering, korps legges ned og slås sammen. Svenske korps må leies inn, og det er både flott og trist. Mitt hjertesukk er rettet mot dere som er foreldre idag og har barn som er i den rette alderen. Framsnakk korpset på din skole!

Fortell ungene dine hvor flott det er å lære å spille ett instrument og hvor viktig det er med skolekorps! Slik at også framtidens 17.mai tog kan fylles med korpsmusikk! Korpset trenger dine unger!