Vet du hva som er kult med oktober og november? Vi har klart å etablere dem som måneder hvor vi fokuserer på kreft!

Rosa sløyfe og movember reiser en bevissthet vi så sårt trenger! Å fjerne tabuene, og øke bevisstheten er så avgjort livreddende, og det blir bare bedre og bedre for hvert år som går, det er helt rått!

– Det er seriøst ikke greit!

Vet du hva jeg synes er dønn bedritent? At så mange ser sitt snitt til å tjene penger på aksjonene. Jeg kan bare ikke tro at noen er frekke nok til å selge kaffe i rosa kopper, ta 5 kr ekstra for kaffen og donere de overskytende kronene til Kreftforeningen.  Tenk at noen er motbydelige nok til å klistre små rosa sløyfer på en neglelakkflaske, skrur opp prisen, og reklamerer med at en liten del av overskuddet går til Kreftforeningen. Det er seriøst ikke greit!

Jeg har et håp, som jeg skjønner er rimelig hårete greier. Jeg håper vi kan lære å boikotte sånt piss! Kjøp kaffen din et annet sted i oktober. Kjøp klær et sted som ikke har «Rosa Sløyfe kolleksjon». Kjøp blomster i en blomsterbutikk som ikke har rosa-sløyfe-buketter. La de kommersielle aktørene merke at det er helt uakseptabelt å gjøre profitt på en sak som kreft. De appellerer til tapene vi har måttet takle, og minnene med våre kjære som ble tatt fra oss for tidlig, for å tjene penger, og penger tjener de. Vi tenker vi gjør en god ting, og de håver inn.

LES OGSÅ: Han koster kommunen 2875 kroner for hver time han jobber (+)

– Send en lenke til de du ikke vil miste

Det er så mye du kan gjøre, som faktisk nytter. Du kan sende en link til damene du ikke har råd til å miste, som viser hvordan man sjekker brystene sine. Du kan  snakke med kompisene dine om å sjekke armhulene sine, for gutter får også brystkreft. Du kan snakke om prostataundersøkelser som om det var like naturlig som å gre håret, for det er så mye mer nyttig å oppdage kreften tidlig, enn å gro bart. (Pappa, du trenger ikke gro bart i år, du kan få en kul kopp fra Kreftforeningen i stedet, den barten var fæl).

Kanskje kan du bake noen muffins med rosa glasur og dele ut på busstasjonen en tidlig morgen, og lyse opp dagen til noen?  Har du skikkelig lyst til å gjøre en spaltist skikkelig glad? Post et bilde på insta, med #sjekkdeg, eller en oppfordring til å vippse kreftforeningen, fremfor å sponse Statoil eller Lindex, det nytter så mye mer.

LES OGSÅ: Maria kjøpte drømmehuset – nå bor hun der med ni ender (+) 

– Ikke post teite kjedebrev

Ikke post teite kjedebrev på Facebook med hemmelige koder ingen forstår. Post heller en status om hvor viktig det er å ringe legen i dag, om man oppdager kuler. Det kan ikke vente til neste uke.

Hvis alle som leser TB vippser 25 kr, og boikotter kreft-kaffe, er det «Monner som drar», hvis alle besøker Kreftforeningens nettbutikk i stedet for kjedebutikker som donerer en del av overskuddet, kan vi gjøre en forskjell!

Hvis alle sjekker seg, kan vi redde liv! Gi handelsstanden fingeren på samvittighetshopping, ta med termos!

Les også

Hva er vitsen med å gå Besseggen hvis jeg ikke kan dele det på Facebook?