Gå til sidens hovedinnhold

Kreft av solarium

Artikkelen er over 2 år gammel

Fulgte nyhetssending i går, hvor diskusjonen hudkreft av solarium og overdrevet soling i det fri var et tema. Vel, den debatten for de "lærde" ta.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mine tanker går til mer konkrete sykehusrelaterte hverdagsproblemer. Ta en situasjon: Du går til fastlegen og beretter at du har smerter eller andre symptomer som bør undersøkes. Ok, fastlegen sender deg til røntgen hos f.eks. Unilab.

Vel og bra, men er det noe som trenger grundigere undersøkelser, blir du videresendt til sykehus. Veldig betryggende. Etter måneder i ventekø ankommer du sykehuset, og det første de gjør med den røntgenstråleutsatte kroppen din er å ta nye røntgenbilder for å forsikre seg om at du ihvertfall har fått nok kreftfremkallende røntgenstråler i deg.

Saken er: Hvorfor kan ikke sykehusene bruke røntgen- og MR-bilder fra f.eks. Unilab, som forøvrig har nyere og bedre apparater enn sykehusene rundt i landet? Mindre skadelig stråling og kutting i ventetid er vel også et pluss i pasientbehandlingen?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.