Bastøybukta ryddes for miner, jeg husker angrepene

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I Tønsbergs Blad opplyses at Forsvaret skal drive minerydding i Oslofjorden, nærmere lokalisert med sentrum i Bastøybukta. Dette bringer tanken over 70 år tilbake til min barndomstid på Bastøy. Da hadde de allierte sluppet miner i Oslofjorden, jeg husker de nattlige luftangrepene godt som seksåring.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå skal minene lokaliseres og sprenges. Slik det også ble gjort i 1944, men den gang var det tysk minekommando som sto for sprengningene. Vi ventet på Bastøy i spenning på at det skulle skje. Alle vinduer måtte være åpne, fikk vi beskjed om, av hensyn til den mulige trykkbølgen.

Og så kom den , et dypt drønn, huset og bakken ristet. Vannsøylen sto mangfoldige ti-meter til værs og fisk fløt opp med buken i været!  Så var det over og vi kunne puste lettet ut!  Men for den tyske minekommandoen var det en skjebnetime. På vei tilbake til Horten,mener jeg de selv gikk på en mine med fatale følger. Kan eventuelle krigshistorikere blant leserne  bekrefte dette?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken