Midler trengs til ferdigstillelse av Hestmanden, Norsk krigsseilermuseum

TRENGER PENGER: Krigsseilernes minnesmerke D/S Hestmanden ved kai. Hestmanden er fra 1911, og er det eneste gjenværende skipet av Nortraships flåte. «Nå gjenstår 4,7 millioner kroner for å fullføre dette skipet», skriver Ole M. Brakstad.

TRENGER PENGER: Krigsseilernes minnesmerke D/S Hestmanden ved kai. Hestmanden er fra 1911, og er det eneste gjenværende skipet av Nortraships flåte. «Nå gjenstår 4,7 millioner kroner for å fullføre dette skipet», skriver Ole M. Brakstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norge må ikke glemme krigsseilerne nok en gang.

DEL

LeserbrevKrigsseilerne sørget for et meget vesentlig norsk bidrag i kampen for frigjøring i den andre verdenskrig. De seilte under umenneskelige forhold som vi i dag knapt kan forestille oss, uten å vite hvordan det ville ende. Når som helst kunne en torpedo gjøre slutt på det hele. De jobbet i det uvisse, dag etter dag, uke etter uke og år etter år.

Flere tusen omkom. Mange ble skadet, uten at skadene alltid var synlig. Krigsseilere som kom hjem, ble ikke tatt godt imot. Etter hvert og altfor sent, noen medaljer og noen kroner, men ikke den helhjertede takken. «Krigsseilerregisteret.no» er en verdifull dokumentasjon på krigsseilerne. Samtidig arbeides med å ferdigstille det spesielle skipet Hestmanden, som seilte i begge verdenskriger, som også er åpnet som Norsk krigsseilermuseum av daværende forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Nå gjenstår 4,7 millioner kroner for å fullføre dette skipet. Siden disse midlene ble utelatt i ordinært budsjett for 2019, er det påtrengende viktig at Regjeringen nå i revidert budsjett, som fremlegges i mai, tar med 4,7 millioner kroner til Hestmanden. Noe annet ville være å underkjenne krigsseilernes innsats og oppofrelser. Vi kan ikke være bekjente av å slå hånden av og glemme krigsseilerne, nok en gang.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags