I så fall er det selvmotsigende, for jeg har vært klar over de gode tiltakene en god stund. Som Haugan sikkert vet, sitter jeg i hovedutvalg for samferdsel og areal i fylkeskommunen – og i fylkestinget, og har stemt for de fleste av de tiltakene Haugan trekker fram, som fylkets økte satsing på sykkel og gange og prioritering av kollektivfelt. Og jeg er godt informert om VKTs incentiver. Det betyr ikke at jeg synes det er en god idé å f.eks. stenge Jernbanegata i Tønsberg permanent.

LES OGSÅ: Mulighetene er mange

Om Haugan tenker på svevebaner og hyperloop når hun snakker om «framtidsrettede transportløsninger» – og ikke bare sykkel og kollektiv – så ønsker jeg henne lykke til. Fint at hun har visjoner, men de fleste mennesker fortrekker en viss realisme.

At Haugan er skuffet over meg som fylkespolitiker, får stå for hennes regning. I hovedutvalget sitter jeg med hennes kollega fra Venstre. I fylkeskommunen har Venstre valgt et samarbeid med høyresiden. Vi har et godt samarbeid, der vi ofte er enige, eller i hvert fall forståelse for hverandres synspunkter.

Jeg registrerer at Haugan prøver å diskreditere meg ved å framstille meg som en som sitter med fingeren i været og stemmer etter eget forgodtbefinnende i bystyret. Det er ikke riktig. Og det er faktisk ganske sjokkerende at Venstres gruppeleder tyr til slike virkemidler. Eller ikke, det er snart valg.

- Brøt ingen kontrakt

Jeg har én periode bak meg i Høyre, før jeg ulykkeligvis valgte å gå inn i Miljøpartiet De Grønne. Det ble en kort periode, før jeg tok til vettet og meldte overgang til Høyre igjen. Jeg stiller formelt sett som uavhengig representant, men er en del av Høyres gruppe og stemmer etter deres program. Jeg er i en seriøs, hardtarbeidende og fornuftig bystyregruppe, noe som er en deilig overgang.

Jeg har ikke brutt noen «kontrakt» med velgerne, de fleste visste at jeg var tidligere Høyre-medlem da jeg gikk inn i MDG. At MDG ikke taklet min skumle fortid, var mye av grunnen til at jeg forlot dem. Nok om det. Hvis Haugan ser tilbake på 2013s valgresultat og personstemmene, vil hun se at jeg scoret rimelig høyt. Om MDG profitterte på meg eller omvendt, kan derfor diskuteres.

Haugans opprinnelige innlegg opplevde jeg som et angrep på bilismen generelt. Nå virker det som hun har moderert seg. Men hun mener visst at jeg har lave ambisjoner og har resignert overfor trafikkproblemene. Morsomt når sånt kommer fra folk som ikke kjenner meg.

Og som en presisering: Jeg sa ikke at jeg var redd biler som myk trafikant, men at jeg frykter fartssyklister når jeg tar beina fatt på sykkelstien. Det opplever jeg som en fare.

- Trenger bil i jobben

Det Haugan ikke later til å forstå, er at turer med bøker og tunge instrumenter ER min hverdagsrutine. Og mange andre har det også sånn. Jeg lever av bøker. De må jeg ha med meg, derfor blir bil et praktisk transportmiddel. I jobbsammenheng. Derfor kom historien om ekteparet Kjølners tur til Drøbak, som hun tydelig forsøker å latterliggjøre. Når en politikerkollega må ty til slike billige metoder, synes jeg det blir lavmål. Men vi har sett sånt fra venstresiden før, det overrasker ikke.

LES OGSÅ: Hverdag og drøm i trafikken

At Haugan mener jeg er «avskrekket» og «det er skummelt å ha ambisjoner», så må jeg faktisk le høyt. Det er noe av det mest tullete jeg har sett fra en lokalpolitiker på lenge. Er det noen i Tønsberg-politikken som har måttet stå i stormen for sine avgjørelser de siste årene, så er jeg høyt på listen. Og jeg frykter i hvert fall ikke Venstre. Jeg er en uredd politiker som står for det jeg mener. Og jeg har mange med meg.

Jeg kan forstå at Venstre er desperate, der de bakser under sperregrensen. Det går ikke så bra med de andre småpartiene heller, som deler de mer ekstreme og grønne tankene. Det er nok derfor Haugan velger å sparke under beltestedet. Men jeg ikke den første som har byttet parti, og blir neppe den siste når sannheten demrer for folk.

Derfor: Slutt med personangrepene. Velgerne fortjener en bedre valgkamp enn skittkasting overfor politikerkolleger. Bruk heller tid på politikken deres.