Litterær hagefest på Løkken

Av
DEL

LeserbrevBruken av den vakre hagen – og det fantastiske huset – på Løkken utenfor Tønsberg har vært diskutert i flere omganger. Utallige forslag har kommet, blant dem å bruke stedet til en kunstnerbolig for utleie. Av ulike grunner var ikke det mulig, men da en idealistisk gjeng med litteraturelskere bestemte seg for å arrangere festival i hagen, fikk stedet endelig en bruk det fortjener.

Løkken, der det ligger så idyllisk under Slottsfjellet, er barndomshjemmet til en vaskeekte forfatter. Tilla Valstad vokste opp her, i det vi vil tro var stedets blomstringstid. Og det må ha vært en god og kreativ barndom, for hun vokste ikke bare opp til å bli forfatter. Hun ble i tillegg sterkt samfunnsengasjert og skrev fra Kristianias østkant i en tid da kaffe latte-barer ikke eksisterte. Vi antar at hun møtte få hipstere da hun ruslet rundt i gatene der, men heller så armoden og slitet folk lå under for. Dette skrev hun om, og dokumenterte på den måten den tiden for ettertiden. Vi har mye å takke Tilla Valstad for.

For på Løkken ligger litteraturen i veggene, og hva er vel mer passende enn å fylle stedet med forfattere, forlagsfolk og litteraturinteresserte i alle avskygninger og former? Festivalen har blitt til etter personlig initiativ fra privatpersoner, og er det noe vi i Høyre er opptatt av så er det nettopp det personlige initiativet. Når det er sagt, så trenger de fleste former for kulturell virksomhet en viss grad av velvilje fra kommune og fylke. Men festivalen har blitt en stor suksess og det er ingenting å si på besøkstallene. Litterær hagefest på Løkken ble sågar tildelt en pris under siste Tønsberg Awards: «Beste kulturarrangement – lite» og fikk kulturmidler fra fylket.

Vi har en vikingfestival, en middelalderfestival, vi har vikingskipsbyggerne ved Oseberg og vi ser ut til få en fantastisk og rekonstruert Reperbane utenfor Kystkultursenteret. Vi har en rikholdig underholdningsscene både når det gjelder musikk og revyer. Vestfold er i ferd med å bli et fylke for underholdning, spesielt i sommerhalvåret. Sammen med Litteraturuka er endelig også litteraturen på Løkken satt på kartet. For hva er vel viktigere enn litteraturen? Ikke så mye, spesielt ikke i et fylke med stor tilflytting og med viktige utdanningsinstitusjoner.

I Høyre gir vi varm støtte til at Vestfold også blir et minglested og et nav for litteraturen, og vi kommer til å fortsette å arbeide for dette i den kommende valgperioden.
Bli med på Litterær hagefest på Løkken!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags