Gå til sidens hovedinnhold

Feminist? Skal du juble, eller skal du bare drite i det og chille hjemme?

Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg bryr meg ikke om hva du skal gjøre på kvinnedagen. Det jeg bryr meg om er at neste gang noen spør om du er feminist skal du svare: «Selvfølgelig, er ikke du?»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Snart er det kvinnedagen. Hva skal du da? Hedre kvinner? Dra til Oslo og høre på kjendiser som snakker på Youngstorget? Skal du feire? Skal du juble, eller skal du bare drite i det og chille hjemme?

Selvfølgelig

Jeg bryr meg egentlig ikke om hva du skal gjøre på selve kvinnedagen, det jeg bryr meg om er at neste gang noen spør om du er feminist skal du svare: «selvfølgelig, er ikke du?»

Jeg kan ikke telle hvor mange ganger folk har blitt overasket når jeg sier jeg er en feminist: «Er du liksom imot pepperkakemenn?» får jeg ofte høre eller «Serr? Hvorfor det?»

Og nå skal jeg fortelle dere hvorfor det. Feminisme handler om likestilling, at menn og kvinner skal ha like rettigheter i samfunnet.

Lik lønn

Det handler om at kvinner skal tjene like mye som menn, og menn skal tjene like mye som kvinner. Det handler om at kvinner skal bli hørt, og det handler om at menn skal bli hørt.

Det handler om at både Jens og Erna kan bli statsminister. Feminisme handler ikke om at kvinner skal ta over verden, og la menn sitte igjen undertrykte.

For meg handler feminisme om likestilling, det handler om likeverd og tanken på at kjønn er bare kjønn.

Og for meg betyr feminisme mest av alt: Inkludering. På tross av kjønn, religion, kroppsfasong og etnisitet. At til slutt er vi alle bare mennesker alle sammen, og vi er verdt akkurat det samme.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.