Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnedagen må handle om alle kvinner

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvinnedagen må handle om alle kvinner, også innvandrerkvinner. Nå er tiden inne til at vi må ta en tøffere kamp sammen med disse kvinnene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er ei dame på snart 54 år.  Jeg er oldebarnet, barnebarnet og barnet til noen kloke og modige damer som tok opp kampen med et patriarkalsk og mannsdominert samfunn, slik at jeg skulle kunne leve likestilt med menn, både i arbeidslivet og i hjemmet.

Selvfølge

Det har vi i Norge lykkes med. I dag tenker vi at det å f.eks. ha stemmerett er en selvfølge, men det har ikke bestandig vært sånn.

Derfor vet jeg at vi er utrolig heldige som er født og oppvokst i Norge. Vi må fortsatt være våkne og hevde vår rett, så som lik lønn for likt arbeid. Men den tøffeste kampen gjorde våre formødre.

Alle kvinner

Kvinnedagen må handle om alle kvinner, også innvandrerkvinner. Nå er tiden inne til at vi må ta en tøffere kamp sammen med disse kvinnene. De er mange etter hvert, og må innlemmes i det norske samfunnet. Skal vi lykkes i fremtiden må disse kvinnene være med.

Det er ingen selvfølge i andre land at kvinner tar del «ute» i samfunnet, derfor må vi hale og dra, og tørre å ta tak i kvinner og  menn, slik at vi kan fortsette med å være stolte av å bo i et av verdens  «best» likestilte land. 

Skape en arena hvor kvinner og menn jobber sammen for et likestilt samfunn. Og det er vi, etniske norske kvinner, som bør ta initiativet.

Dette er hva 8. mars burde handle om fremover.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.