Gå til sidens hovedinnhold

Prinsesse rødstrømpe skal på lederkonferanse, yogakurs og crossfit. Trollet får passe barnet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Prinsesse Rødstrømpe våknet med et smil og spratt opp av sengen. Ute skinte solen fra en skyfri himmel.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så deilig, tenkte hun, en perfekt dag å gå ut i samfunnskogen og sanke studiepoeng. Var hun riktig heldig fant hun kanskje litt lederkompetanse også. Hun tok på seg de røde strømpene og danset nedover stien med kurven sin. Sol, varme og fri, mer kan man ikke kreve.

Ikke før hadde hun tenkt tanken før hun måtte le litt av seg selv. Tøysejenta. Selvfølgelig kan man kreve mer. Man kan alltid kreve mer.

Hun fortsatte nedover stien og det gikk ikke bedre enn at hun gikk rett på et troll. Han gikk der og gryntet mens han klødde seg i skrittet og prompet litt.

Da han lente seg mot henne for å stjele en klem kjente hun at det luktet svette og gammel fyll av ham. Usj så ekkel, tenkte prinsesse rødstrømpe og dyttet til ham med nesen. Som det var ben i. Trollet skvatt bort, overrasket over den uventede smerten.

Ben i nesa

Hun har virkelig ben i nesen sa han til seg selv. Men riktig søt og snerten var hun, så han tok henne med seg hjem til hulen sin.

– Fy som her ser ut, sa prinsesse Rødstrømpe da hun kom inn i hulen.

– Hvis du forventer at jeg skal være her må du vaske og rydde og det på røde rappen.

Trollet sukket og mumlet litt i skjegget men han gjorde som hun sa for han ville hun skulle være blid og vel tilfreds.

Da trollet hadde gjort husarbeidet var han blitt sulten og ba prinsessen om litt mat. Prinsessen så oppgitt på ham og satte nesen, som det var ben i, i været.

– Jeg har da annet å gjøre enn å lage mat til deg din slusk, forkynte prinsessen prinsippfast.

– Hvis du vil ha mat får du ta meg med ut på restaurant.

Dessert

Trollet gjorde som hun sa, for han ville hun skulle være blid og vel tilfreds. Etter måltidet smilte prinsessen skjelmsk og sa at hvis han tok regningen, skulle han få noe godt til dessert. Trollet gjorde som hun sa for han ville hun skulle være blid og vel tilfreds. Noe godt til dessert ville han også gjerne ha.

Det gikk som det måtte gå og ni måneder senere var de tre. Trollet var lykkelig og mente at alt var såre vel. En morgen gjorde han seg klar til å gå ut. men da sto prinsesse Rødstrømpe i døren og sperret veien for ham.

– Hvor har så du tenkt deg, spurte hun og rynket på nesen som det var ben i.

– Jeg har en hel samfunnskog å røkte, svarte trollet, litt overrasket over at hun ikke forsto dette.

– Du tror da vel ikke at skogen røkter seg selv?

– Skog meg her og skog meg der, sa prinsessen.

– Hvem skal passe lille Ollebolle da?

– Du, spurte trollet forsiktig. Han forsto han var på tynn is nå og han ville hun skulle være blid og vel tilfreds.

– Jeg har da ikke tid til å passe barn, skrek prinsesse Rødstrømpe. Hun var sint nå.

Yoga

– Jeg skal på lederkonferanse, yogakurs, kvinneseminar og crossfit. Får jeg tid til overs skal jeg spisse kompetansen og høre et foredrag om mindfulness.

Trollet bøyde hodet og nikket svakt. Han visste hun ikke lot seg plukke på nesen. Som det var ben i. Han fikk ta seg pappapermisjon og deretter sørge for full barnehagedekning.

Prinsessen ble blidgjort av dette. Hun ga ham en liste over ting han måtte gjøre i huset og for av gårde på lederseminar. Trollet tok med seg lille Ollebolle og gikk i parken.

De andre pappapermiterte fedrene synes det var litt rart at selveste stortrollet hadde tatt permisjon, men de sa ikke noe. Etter likestillingsloven var det liksom ikke så mye mer å si.

Forandres

Da prinsessen kom tilbake hadde hun hodet fullt av nye ideer. Nå ville hun røkte samfunnskogen en stund. Etter hennes mening hadde trollet fått bestemme altfor lenge og det var mangt og mye som burde forandres.

Det var altfor få kvinner i styre og stell. Fra nå av skulle de kvoteres inn, og hvis trollet ikke godtok dette så ble det ikke mer dessert på ham.

Trollet tenke at ja, ja, en kamel fra eller til. Man venner seg til det meste. Det viktigste var at hun var blid og tilfreds.

Sekstimersdagen

Prinsessen gikk inn i en stresset tilværelse. Hun stelte i styrer og forkastet og vedtok så det gikk helt rundt for henne. En vakker dag møtte hun veggen. Da gikk hun til trollet og sa at dette orket hun ikke lenger. Det måtte han forstå. Sekstimersdagen måtte innføres med øyeblikkelig virkning.

Da sprakk trollet så det ga gjenklang i sju prestegjeld. Prinsessen lente seg tilbake i sofaen og la de lange, lekre rødstrømpekledde bena på bordet.

Nå var det hun som var som var sjefen i samfunnskogen.

Og snipp snapp snute, så var eventyret ute.

Kommentarer til denne saken