La perla skinne, «Ballane» Ramberg!

Badeplassen «Ballane»

Badeplassen «Ballane» Foto:

Av
DEL

LeserbrevI tb.no mandag forteller Vidar Gjelstad at han og datteren har et engasjement om å redde badeplassen «Ballane» på Ramberg, det er bra.

Det ville være flott om det kan skje en oppgradering av denne badeplassen som har en lang historie for oss som vokste opp på Kaldnes og i nærområdet.

Han forteller at Nøtterøy og Tønsberg for rundt 60 år siden samarbeidet for å tilrettelegge slik at «Ballane» ble en fin badeplass for innbyggerne. Jeg vil anta at dette samarbeidet startet da Sjøbadet i Tønsberg ble revet på 1970 – tallet på grunn av for dårlig vannkvalitet i Nordbyen. Stupetårnet på sjøbadet som en gang sto der ble flyttet til «Ballane» da det ble nedlagt, i tillegg to store badeflåter og stupebrett.

Vidar vil redde badeplassen: – Med små midler kan vi rydde opp og la perlen skinne Jeg håper at politikerne i Færder tar utfordringen til Gjelstad og hans datter.

Den gangen hadde Tønsberg få eller ingen badeplasser i sin kommune å tilby sine innbyggere før vi ble sammenslått med Sem i 1988. Få foreldrene hadde bil og det var langt for barn og unge å sykle til Ringshaug, Skallevold i Sem og Fjærholmen på Nøtterøy. Derfor var «Ballane» perfekt. Så det var vel årsaken til at Tønsberg bidro slik at vi hadde tilgang til en populær badeplass i nærområde.

Lisbeth Johansen forteller at det ikke fantes noen badeplasser i Tønsberg for 60 år siden og at "Ballane" på Ramberg ble paradiset for Kaldnes-ungene.

Lisbeth Johansen forteller at det ikke fantes noen badeplasser i Tønsberg for 60 år siden og at "Ballane" på Ramberg ble paradiset for Kaldnes-ungene. Foto:

For «Ballane» var mine venninner og alle Kaldnes-ungenes paradis i 50 til 80 åra, tror nok forfallet startet etter dette.

Det er nok også riktig som Gjelstad forteller at for få kjenner til denne «perlen». Jeg håper at politikerne i Færder tar utfordringen til Gjelstad og hans datter.

Mine barndomsvenninner og jeg skal på mimrestund til «Ballane» bare det blir litt fint sommervær.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags