Det er gledelig å se at interessen er stor for å fylle Messehall B med nytt liv og innhold. Sist ut er Odd-Erik Helgesen i Gøy med Tennis og Anders Klemmetsby i TNT Basket: I et brev til kommunen lanserer de en idé om et aktivitetshus for barn og ungdom, med bl.a. basket, tennis, bordtennis og sjakk på tilbudslisten.

Tidligere har Henning Søderberg og Olav Johan Hansen foreslått å lage en skatehall, i et samarbeid mellom kommunene og skateklubbene lokalt. Samtidig har vannidrettene i Tønsberg ytret ønske om at Messehall B erstattes med den nye svømmehallen byen så sårt trenger. Så langt har imidlertid Nøtterøy og Tjøme gitt beskjed om at de ikke ønsker å bidra til en ny svømmehall hvis den skal ligge helt oppe i Messeområdet.

Bredden av Førstedammen er et godt sted for en svømmehall fordi den ligger nær så mange andre store idrettsanlegg: Gressbanen, ishallen, Maier Arena, Vestfoldhallen, Greveskogen friidrettspark, Tønsberghallen og Gressbanen. Det hadde vært praktisk for idrettselever og andre, og synergieffektene kunne vært mange og gode, f.eks.på områder som parkering og energiforsyning.

Samtidig tror vi det er klokt å videreføre samarbeidet med øyene om en svømmehall. Tønsberg og den mest befolkede delen av Nøtterøy ligger kloss inntil hverandre, og det blir meningsløst om Tønsberg og Færder bygger hver sin svømmehall. Å dele på de store kostnadene til bygging og vedlikehold virker også som det eneste fornuftige å gjøre.

Så forstår vi godt at øykommunene ønsker en beliggenhet nærmere Kanalen. En plassering her, à la Pirbadet i Trondheim, kan bli et spektakulært anlegg med spennende energimuligheter. Alternativt er det også muligheter nær dagens hall.