Presset bygger seg opp

SIER NEI: Nøtterøykorridoren bør ikke utredes videre, mener stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas (H).

SIER NEI: Nøtterøykorridoren bør ikke utredes videre, mener stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas (H). Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med Høyres Kårstein Eidem Løvaas i spissen melder stortingskandidater fra flere partier seg på i den lokale kampen mot Bane Nors foreslåtte Nøtterøykorridor.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Også Maria-Karine Aasen-Svensrud (Ap) og Morten Stordalen (Frp) lover å jobbe for at planene om en trasé i dagen via Stensarmen og Teie kastes i papirkurven. Vel vitende om at jernbanesaken kan sette preg både på stortingsvalgkampen i Tønsbergdistriktet og ikke minst på kommunevalget i Færder, tar de protestene fra lokalsamfunnet på alvor.

LES OGSÅ: Ap og Frp er enige med Høyre-Kårstein: – Denne jernbaneløsningen vil vi ikke ha

Her er det viktig å understreke at Bane Nor instrueres av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), ikke av lokale stortingsrepresentanter. Men både Solvik-Olsen og en eventuell rødgrønn etterfølger vil selvfølgelig merke et så kraftig press fra et lokalsamfunn som det som nå er i ferd med å bygge seg opp. Å gå på tvers av folkevilje og et politisk flertall lokalt vil være en belastning selv om dette handler om et jernbaneprosjekt av nasjonal betydning.

LES OGSÅ: Bane Nor: – Ikke aktuelt å droppe Nøtterøy-korridoren

Men hvorfor kan man ikke utrede først, og så eventuelt skrote Nøtterøykorridoren etterpå, vil sikkert mange spørre. Noen mener også at Tønsbergs Blad, ordførerne Berg og Jonstang og nå også Løvaas tegner et overdrevent skremmebilde av hvor mye bebyggelse som må rives for å få bygget den.

Men Nøtterøykorridorens skadevirkninger måles ikke bare i antall nedrevne hus. Den er også ødeleggende for havnevirksomheten i Tønsberg, slik Løvaas helt riktig påpeker, og vil i det hele tatt være et stort skritt tilbake for Tønsbergs byutvikling. Derfor bør den ikke få den sjansen det gir å få henge med i én fase til. Samtidig er vi bekymret for at vraking av Nøtterøykorridoren skaper økt press for å realisere Vearkorridoren, som vil ha en like ødeleggende effekt for Slottsfjellet, Nordbyen og Byfjorden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken