Politikken i vanry

«Folk som ikke gidder å engasjere seg er det siste vi trenger.»

«Folk som ikke gidder å engasjere seg er det siste vi trenger.» Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Personstrid og krangling politikere imellom bidrar aldri til å øke respekten for politikken.

DEL

MeningerSist ut her i distriktet er Nøtterøy-politikerne Egil Koch (Frp) og Jørn Magdahl. Førstnevnte har utestengt sistnevnte fra sin egen side på Facebook fordi han føler at Magdahl har angrepet ham på en ufin måte. Men ifølge Magdahl har dette som konsekvens at han ikke kan lese Kochs innlegg på en åpen Facebook-side for valgkampen på øyene. Når han således ikke kan følge debatten i sin fulle bredde, blir det et demokratisk problem, mener Magdahl.

Magdahl kan selvfølgelig ikke kreve å være Facebook-venn med Koch, men det blir for dumt at han ikke kan se Kochs debattinnlegg. Som folkevalgt og deltager i et offentlig debattforum må man henvende seg til alle. Det du ytrer på FB tilhører uansett det offentlige rom, det er det flere enn politikere som bør tenke over. Koch bør lytte til de konstruktive forslagene Magdahl har til å bilegge striden.

Hyggelig er tonen heller ikke mellom Tønsberg-politikerne Suzy Haugan (V) og Lene Kjølner (H). Haugan trampet tydeligvis på en øm tå da hun i et innlegg i Tønsbergs Blad/tb.no streifet det faktum at Kjølner hoppet fra Miljøpartiet De Grønne til Høyre etter at hun ble valgt til bystyret i 2015.

Kjølner står for sitt valg og forsvarer det, men kommer jo ikke utenom at hun ble stemt inn av velgere som trodde de valgte en MDG-politiker for fire år. De tenker neppe godt om henne nå.

Og hva tenker velgere flest om politikere som bruker tid på å krangle fremfor å stake ut kursen for lokalsamfunnet sitt? Vi er redd for at mange mener det da kan være det samme med hele politikken. Folk som ikke gidder å engasjere seg er det siste vi trenger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags