Larsens troverdighet

8Tønsbergs Blad i går

8Tønsbergs Blad i går

Artikkelen er over 5 år gammel

«Enkelte innbyggere har gjennom debattinnlegg i avisene og på Facebook gitt inntrykk av at meningsmålingen, som ble gjennomført i Stokke kommunes regi i mai, hadde avgjørende betydning for politikernes retningsvalg. Dette mener vi er feil!».

DEL

Sitatet stammer fra gårsdagens hovedkronikk i Tønsbergs Blad, undertegnet av ordfører Erlend Larsen (H) og gruppelederne for Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre og hans eget parti Høyre.


Det er mange gode grunner til at politikere ikke uten videre bør la seg styre av meningsmålinger, for ikke å snakke om én meningsmåling, som det er snakk om i dette tilfellet. Når det gjelder politikerne i Stokke, forekommer det oss litt underlig at de finner det nødvendig, i såpass klare ordelag, å understreke dette fire måneder etter at de etterlot seg et helt annet inntrykk.


Av intervjuet Tønsbergs Blad hadde med ordfører Erlend Larsen 4. juni i år fremgår det svært tydelig at meningsmålingen hadde stor betydning. I folkemøtet 16. juni oppfattet vi det som om gruppelederne fra Høyre, Venstre, KrF og Fremskrittspartiet nærmest konkurrerte om å tillegge meningsmålingen og folkets vilje mest mulig betydning.
Dette skal altså både vi og «enkelte innbyggere» har misforstått. Med den formen for kommunikasjon som stokkepolitikerne har utvist, er vi redd for at det dreier seg om vesentlig flere enn «enkelte innbyggere».


I gårsdagens kronikk skriver gruppelederne for fire borgerlige partier pluss Arbeiderpartiet at «å tro at retningsvalget var basert på en meningsmåling alene, er å undervurdere de enkelte representantenes integritet».


At politikere fra tid til annen endrer standpunkt har vi ikke noe imot. Det er ofte et sunnhetstegn, som tyder på at de har evnen til å ta inn over seg nye opplysninger. Men når de endrer standpunkt, og forsøker å få det til å se ut som noe annet, da er det grunn til å stille noen spørsmål.


Det er allerede stilt flere spørsmål om kvaliteten på meningsmålingen. Den skal nå analyseres og granskes av Fylkesmannen på bakgrunn av tvil om grunnlaget. Da finner vi grunn til å spørre: Er dét grunnen til at det etter fire måneder plutselig er så viktig å fortelle at undersøkelsen ikke hadde noen avgjørende betydning?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags