Unødvendig ansettelse

Rådmann Toril Eeg og ordfører Roar Jonstang (H) er enige om at Nøtterøy kommune trenger en ekstra person i ledergruppa.

Rådmann Toril Eeg og ordfører Roar Jonstang (H) er enige om at Nøtterøy kommune trenger en ekstra person i ledergruppa. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Vi er enige med Arbeiderpartiet og Felleslista Rødt/SV: Nøtterøy kommune bør la være å ansette en assisterende rådmann til 1,2 millioner kroner i året, inkludert lønn og sosiale kostnader.

Rådmann Toril Eeg og ordfører Roar Jonstang (H) viser begge til at kommunen er inne i flere tunge prosesser samtidig. Sammenslåing med Tjøme og Tønsberg er under utredning, og det jobbes med løsninger for ny veiforbindelse til fastlandet. I en slik situasjon har kommunen behov for å styrke ledergruppen, mener de.

Vi har ingen problemer med å se at dette er krevende oppgaver, og at rådmannen føler behov for å ha mer folk knyttet til ledergruppens arbeid. Men vi er skeptiske til om det å ansette en assisterende rådmann er rett vei å gå. Kostnadene blir høye, og det er ikke gitt at det er flere folk i lederfunksjoner kommunen trenger.

Kanskje kan kapasiteten rundt rådmannen vel så effektivt styrkes ved å ansette en eller to rådgivere, gjerne på åremål. Alternativt kunne man se på mulighetene for å kjøpe inn tjenester fra private konsulenter.

LES OGSÅ: Gikk fra ja til nei

Nøtterøy har investert stort i skoler og sykehjem i de senere år. Det er bra og nødvendig, men gjør samtidig at kommunens driftsøkonomi er stram. I en slik situasjon må velferdstjenester som skole, helse og omsorg ha høyeste prioritet. Å styrke den sentrale ledergruppen i administrasjonen er ikke noe godt signal overfor kommunens ansatte og innbyggere, som flere ganger har fått merke konsekvensene av stramme budsjetter. Vi tror Nøtterøy hadde stått seg bedre på å gjøre som den langt større nabokommunen i nord, som i enda større grad må sette tæring etter næring. Der er det ikke aktuelt å ansette flere toppledere, sier rådmann Geir Viksand, selv om Tønsberg er inne i mange av de samme tunge prosessene som Nøtterøy.

At nettopp Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme om få år kan være én kommune, er også et argument for å vise varsomhet med å ansette nye topp-ledere nå. Noe av vitsen med å slå sammen kommuner må være å spare administrasjonskostnader, ikke minst på toppen. Da er det ikke noen fordel å ha enda flere høyt plasserte folk med høye lønninger som man enten må finne en plass til eller som går tapende ut av stolleken når storkommunens lederteam skal settes sammen. I så måte virker en ansettelse av assisterende rådmann på Nøtterøy også som en veldig lite fremtidsrettet ting å gjøre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags