Lykkelig skilsmisse

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederForslaget til avtale om Vears overføring fra Stokke til Tønsberg vitner om at det er gjort en god og samvittighetsfull jobb i de to kommunene siden kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) 18. desember i fjor avgjorde at grensejusteringen skulle finne sted.

Man kan si mye om prosessen frem mot Sanners avgjørelse. Et flertall i Stokke kommunestyre valgte å kjempe imot i det lengste, til tross for at det ble flertall for grensejustering blant innbyggerne på Vear i folkeavstemningen samme høst. Men da Sanner hadde sagt det siste ord, ga den politiske ledelsen i både Tønsberg og Stokke uttrykk for at nå skulle det jobbes konstruktivt med grensejusteringen. Den holdningen bærer avtaleforslaget preg av. Her har man åpenbart hatt økonomi og praktiske forhold i fokus, og funnet gode løsninger på det hele.

Striden om Vear var krass, og blant noen på den tapende siden har skuffelsen over utfallet vært sterk. En god avtale mellom Stokke og Tønsberg er et viktig bidrag til at konflikten i nærmiljøet ikke blusser opp igjen. I tillegg er det viktig for de ansatte på skolen og i andre kommunale tjenester at reglene for virksomhetsoverdragelse følges når de nå bytter arbeidsgiver, slik at de tar med seg lønns- og arbeidsvilkårene videre og kan jobbe videre på et forutsigbart grunnlag. Alt dette ser det ut til at Stokke og Tønsberg har klart.

En god integrering av Vear er viktig for Tønsberg. Ordfører Petter Berg (H) & co. jobber for tiden med å overbevise politikerne i Re om at de bør gå for sammenslåing med Tønsberg når de tar sitt valg 21. september. Hadde Vear-prosessen vært preget av uro og krangel, ville det neppe gått upåaktet hen i Re.

Kloke ord på tampen

I gårsdagens avis avrundet Erling Lae sine seks år som fylkesmann med å oppfordre Vestfold til ikke å la seg splitte av regionreformen. Lae mener det er ødeleggende hvis vestfoldbyene får trukket en regiongrense mellom seg. Vi er enige. Vestfoldbyene utfyller hverandre, med ulikt næringsliv, høyskole, flyplass osv. Sammen er de en slagkraftig enhet som kan skape jobber, gode bosteder og et bærekraftig miljø. Vi tror slagkraften blir sterkest i en BTV-region, men er ikke like sikre som Lae på at staten sier nei til en storregion på begge sider av fjorden. Blir den noe av, må vi være med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags