Tilbake til fremtiden

«I et grønt transportsystem hører fergeforbindelsen over Husøy- sundet naturlig hjemme»

«I et grønt transportsystem hører fergeforbindelsen over Husøy- sundet naturlig hjemme»

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

At «Ole III» snart er tilbake i sin gamle rute mellom Husøy og Tangen er selvfølgelig en gledelig nyhet. Tønsberg kommune og den nye eieren, Oslofjord Convention Center, skal ha honnør for å finne sammen om en løsning for å sikre et fergetilbud over Husøysundet allerede fra lørdag, vel å merke hvis noen tar jobben som skipper.

Samtidig er «Ole III» en midlertidig løsning. Kommunen vil utrede en førerløs kabelferge, slik at fremtidens båttransport blir både billigere og mer klimavennlig. Dette er vel og bra, men det sier også noe om hvor lite fremtidsrettet det var at «Ole III» ble tatt ut av trafikk nyttårskvelden 2012.

Det var kommunens kriserammede økonomi som fikk politikerne til å svinge sparekniven og skjære over den eneste direkteforbindelsen mellom Nøtterøy/Husøy og Søndre Slagen. Et kutt som tvang flere av «Ole III»s faste brukere til å ta bil i stedet for å sykle eller gå.

Det politisk vedtatte målet for fremtidens transportsystem i Tønsbergregionen er at det ikke skal bli flere privatbiler på veiene. Trafikkveksten som befolkningsøkningen vil føre med seg, skal skje ved at flere tar buss, sykler eller går.

I et grønt transportsystem hører fergeforbindelsen over Husøysundet naturlig hjemme, særlig hvis «Ole III» kan erstattes av en «Ole IV» med ikke-fossilt drivstoff. Det er ikke veldig mange passasjerer vi snakker om, men tross alt et bidrag til å kutte gjennomgangstrafikken i Tønsberg sentrum.

Når en ny ferge kan være på plass er foreløpig uklart. Derfor er det bra at Oslofjord har gjort mye for å oppgradere «Ole III» etter at de overtok båten. Oslofjord drømte om å gjenopplive den historiske fergeruten mellom Stokkelandet og Hella, men måtte gi opp planen. Nå vender «Ole III» i stedet tilbake – til Husøysundet og til fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags