Gladnyhet for ungdom

«Viktig at ungdommene selv får være med og påvirke mest mulig»

«Viktig at ungdommene selv får være med og påvirke mest mulig»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ved hjelp av penger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet er det klart at det nå blir råd til et ungdomshus i Tønsberg. Vi er helt enige med Sandra Hjertaas, leder ved Ungdomskontoret i Tønsberg kommune, som kaller vedtaket en skikkelig gladnyhet.

DEL

MeningerDet er massevis av tilbud til ungdom i Tønsberg, men ikke alle tilbudene passer like bra for alle. Ved inngangen til tenårene dropper mange ut av den organiserte idretten, skolekorpsene, speider'n og andre aktiviteter de har gått på som barn.

Likevel har de behov for steder der de kan møte venner og gjøre sosiale og hyggelige ting. Mange mellom 13 og 18, som ikke deltar i organiserte aktiviteter, kan nok føle at det er lite å finne på etter skoletid.

LES OGSÅ: Nå får Alina (17) og resten av gjengen penger til noe helt nytt: – Vi trenger dette i sentrum

Tønsberg kommune driver i dag ungdomsklubber på Eik, på Sem og i Slagenhallen.

Men mange ungdommer trekker inn til sentrum etter skoletid, kanskje uten å ha så mye å finne på.

Ungdomsrådet i Tønsberg har derfor en god stund jobbet for å få til et ungdomshus i bykjernen. Nå er i hvert fall pengene på plass, og jakten på et brukbart lokale kan starte.

Her er det viktig at ungdommene selv får være med og påvirke mest mulig, slik at de føler et ekte eierskap til huset.

Det er sikkert flere steder som kan egne seg, men en sentral beliggenhet med kort avstand til bussen og de stedene ungdom allerede ferdes er nok viktig for å lykkes.

Her må selvfølgelig kommunen hjelpe til med husjakten, men vi håper også at gårdeiere og andre med hjerte for Tønsberg sentrum kjenner sin besøkelsestid. Flere lokaler står ledige rundt om i byen.

Engasjerte ungdommer er ikke det dummeste de kan fylles med.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags