Ordføreren har en viktig jobb, men hvis det skal bestemme lønna, bør også jordmødre og barnehagelærere hatt svært god lønn

Nils Kristian Aanderaa

Nils Kristian Aanderaa

Av
DEL

LeserbrevOrdførerens lønn engasjerer; i alle fall meg. Flere forhold har betydning:

Ordføreren har en viktig jobb å gjøre og da må vedkommende få godt betalt. Men da burde jordmødre og barnehagelærere ha svært god lønn, og jeg som pensjonist burde ikke få mye å rutte med.

Ordførere jobber mye til alle døgnets tider. Dette burde hen slutte med; i alle fall ikke stimuleres ved hjelp av svært høy lønn.

Ordførere forhandler med viktige personer i det private næringslivet og de har gode lønnsbetingelser. Ordføreren må da, etter noens mening, ligge på samme nivå slik at vedkommende ikke føler seg underlegen. Selvfølgelig forstår jeg behovet for å være «en av gutta» i mange situasjoner, Men for meg og mange med meg er det viktigere at ordføreren føler seg som en av oss og da gir ekstrem lønn svært uheldige signaler.

Det er heller ikke mulig å komme forbi at en godt betalt ordfører koster oss mye penger. Kanskje de pengene kunne brukes til mange gode formål i en kommune. Behøver jeg å nevne eksempler? Dessuten henger lønnsutbetalinger i en kommune sammen; ved å ta fra «de rike» kan det til sammen bli mye penger til de fattige. Mange syns også det er viktig å redusere skattene og da er det viktig å senke utgiftene.

Høye lønninger til politikere fremmer forskjellssamfunnet og et slikt fellesskap er ikke noe å streve mot. Jeg er svært skuffet over at politikere i den kommunen som snart skal bli min, misbruker sin makt til å bevilge seg økonomiske fordeler. Noen er redde for at samfunnet vårt skal bli mer radikalisert. Vi skal da være klar over at et unødvendige forskjeller kan føre til sosialisme og kanskje kommunisme. Siste valg ga en antydning til dette.

Til slutt: Jeg vil rett og slett ikke ha en materialistisk ordfører som syns det er viktig å tjene mye penger. Valgte ledere skal være opptatt av å gjøre en god jobb for deg og meg.

De fleste av oss er villige til å streve ganske mye for én million

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags