Bygge ned mer matjord, sa du?!

ADVARER: Ta ansvar for matsikkerheten, oppfordrer Anne Skottvåg alle som vil bygge ned matjord.

ADVARER: Ta ansvar for matsikkerheten, oppfordrer Anne Skottvåg alle som vil bygge ned matjord. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det angår ikke oss i Vestfold, sa du? Å, nei?

DEL
Da må du forklare oss hvorfor det ikke er fullstendig absurd å bygge ned matjord i en verden hvor befolkningsvekst, tørke og flom sørger for økende matmangel!

Leserbrev 

Det angår ikke oss i Vestfold, sa du? Å, nei? Så du skal spise mindre kornprodukter? Mindre kjøtt? Mindre frukt og grønnsaker? Eller skal vi i Vestfold, som har den aller beste matjorda i Norge, importere stadig mer mat som andre, fattigere, burde få spise?

Vi trenger flere boliger og det er lett og billig å bygge på matjord, sier du? Ja, det er det selvsagt. Lett og det gir derfor veldig god fortjeneste.

Det er bare litt av matjorda vår som skal bygges ned, sier du? Ja vel, og stadig litt til og litt til da, eller?

Flytte matjorda, sa du? Det er vel litt som å tro på julenissen, eller? Nærmest en bløff. Det mener i allefall folk som har greie på jord. Å opparbeide tilsvarende rik jord et annet sted tar hundrevis av år. Å flytte jorda lagvis er komplisert, ville koste en formue og er ingen god idé. Resultatet blir alltid mindre matjord når man tukler med den.

Det er bare kunnskapsløshet, egoisme, kortsiktighet, lettvint gevinst og et skamløst, naivt samfunn på veksthormoner som kan finne på å tillate rasering av mer matjord.

Ta ansvar for matsikkerheten! Vern all matjord! Bygg andre steder!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags