Lene Kjølner: Å påstå at jeg har hatt en plan for å «lure» MDG fra starten av, er ren konspirasjonstenkning

MDG: Hvorfor ikke spille på lag og ta tak i de gode sakene i avtalen mellom Høyre og MDG, Kjell Anders Lier?

MDG: Hvorfor ikke spille på lag og ta tak i de gode sakene i avtalen mellom Høyre og MDG, Kjell Anders Lier? Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politikk dreier seg ikke om oss politikere, men om den jobben vi skal gjøre for innbyggerne våre. Her i Tønsberg er jobben vår å gjøre Tønsberg best mulig for flest mulig.

DEL

MeningerJeg har derfor tenkt grundig over om jeg skal svare på MDG-gruppelederens siste personangrep eller ikke. Jeg har landet på at jeg bør svare. Ikke fordi han fortjener det, men fordi jeg skylder velgerne det.

Egentlig er jeg ubeskrivelig lei hele saken, og jeg tør ikke tenke på hva TBs lesere må være, jeg forstår det, og beklager det. Tiden er inne for å gå videre, og fokusere på jobben vi skal gjøre for Tønsberg.

LES OGSÅ: Lene Kjølner forfekter bilens fortreffelighet, men er valgt inn på MDGs program

Derfor blir også dette det siste ordet jeg kommer til å si rundt mitt partibytte. Men jeg kommer fremdeles til å si mye om politiske saker.

Hvorfor ikke samarbeide?

Det som forundrer meg mest ved Liers angrep, er at han ikke spiller på lag og tar tak i de gode sakene i avtalen vår mellom Høyre og MDG. Alle miljøtiltakene vi ble enige om? For et samarbeid kan få til mye. Høyre har alltid vært lydhøre til MDGs ønsker og forslag i bystyret, og han har uten unntak blitt hensyntatt.

LES OGSÅ: Ufyselig personangrep på Lene Kjølner

Å påstå at jeg har hatt en plan for å «lure» MDG fra starten av, er ren konspirasjonstenkning og totalt usant.

Klimautfordingen er viktig

Vi er voksne mennesker, jeg syns vi skal snakke til hverandre med respekt, selv om vi ikke alltid er enige i sak. Det vi er enige om, og det vi bør ha fokus på, er at klimautfordringen i dag en av våre aller største utfordringer. Derfor er det så positivt at Høyre, Frp, KrF og MDG vil finne nye og moderne løsninger på nettopp disse utfordringene i Tønsberg, sammen.

LES OGSÅ: Lene Kjølner fikk nok. Hun melder seg ut av Miljøpartiet De Grønne

En bærekraftig utvikling av byen vår er avgjørende for at vi skal kunne løse både de globale klimautfordringene og de lokale miljøutfordringene.

Derfor har vi sammen med fylkeskommunen ført en miljøvennlig arealpolitikk og lagt til rette for at transportveksten primært skal tas med kollektivtransport, sykkel og gange.

Bedre å jobbe med enn mot

Jeg er stolt av mye av det vi har fått til i Tønsberg. Jeg er stolt av Greve Biogassanlegg, som samler avfall og gjør det om til grønt drivstoff for bussene våre. Jeg er stolt av at vi satser på solceller og fornybar energi. Jeg er stolt av at vi tar vare på matjorda vår. Jeg er stolt av at vi legger til rette for bruk av elbil, at det stadig blir bygget nye sykkelveier og at busstilbudet bedres. Det er saker som dette vi bør ha fokus på, det er dette som er jobben vår.

Jeg håper Lier innser at han kan få gjort mer ved å jobbe med enn å jobbe mot. At han finner sine egne, gode og realistiske saker som ikke koster Tønsberg kommune skjorta og litt til. At han innser at høyresiden gir ham rom og muligheter, og at samarbeid er bedre enn konflikt.

Nedrakking funker dårlig på trykk. Krangling er det nok av i politikken. Tiden er nå inne for å gå videre og sammen fokusere på det som betyr noe, innbyggerne våre, og byen vår, Tønsberg.

Lene Lauritsen Kjølner

Medlem av Tønsberg bystyre (uavh.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags