Ufyselig personangrep på Lene Kjølner

FORDEL: For miljøbevisste mennesker vil jeg tro det er en fordel at Lene Lauritsen nå har langt større innflytelse i politikken.

FORDEL: For miljøbevisste mennesker vil jeg tro det er en fordel at Lene Lauritsen nå har langt større innflytelse i politikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kjell Anders Lier fra Miljøpartiet De Grønne fortsetter sine angrep på Lene Kjølner. Hun er skyld i den utrolige forbrytelse det er å skifte parti etter at hun oppdaget hva Lies parti mener om viktige samfunns-spørsmål.

DEL

MeningerKjølner har allerede svart , og vil sikkert fremover kunne svare godt for seg. Men angrepet føyer seg inn i rekken av angrep på lokalpolitikere som noen ikke liker, eller har meninger som er kontroversielle. Jeg kjenner ikke Lene Kjølner, og har dessverre ikke lest hennes bøker, men jeg  har fulgt godt med i hennes politiske virke.

LES OGSÅ: Lene Kjølner forfekter bilens fortreffelighet, men er valgt inn på MDGs program

Ingen fra Frp forsvarte Lexow

For en tid tilbake, ble en annen lokalpolitiker, Inger Lexow (Frp), utsatt for et enda verre angrep. Da fant til og med redaktøren det nødvendig å begrunne hvorfor hun fikk spalteplass. Og hennes egne partifeller lot være å forsvare henne. Jeg angrer fortsatt på at jeg ikke dengang gjorde det. Inger Lexow er en kunnskapsrik , redelig og dyktig politiker.

Men tilbake til angrepet på Lene Kjølner. Jeg er blant dem som ved valg prøver å lese gjennom alle partiprogrammer. Jeg leste også gjennom  miljøpartiets program i Tønsberg. Det var et godt program og det er viktig å tenke miljøpolitisk. Dessverre er ikke det nasjonale program like godt med sine fullstendig  urealistiske formuleringer om hva vi skal leve av i fremtiden.

LES OGSÅ: Lene Kjølner fikk nok. Hun melder seg ut av Miljøpartiet De Grønne

Alle er opptatt av miljøet

De andre partiene i Tønsberg, ja faktisk alle sammen, er også opptatt av miljø. Og etter min mening har kommunen vært dyktig til å gjennomføre miljøtiltak. Ikke minst SV har vært en pådriver for dette. Men det er nå en gang slik at politikk ikke bare består av miljø, men også mange andre saker. Når Lene Kjølner vender tilbake til Høyre, er det lett å forstå. Ved siden av å ha en god miljøpolitikk har  partiet hatt en fast og god hånd på rattet i de fleste saker.

For miljøbevisste mennesker, vil jeg tro det er en fordel at Lene Kjølner nå har en langt større innflytelse  i politikken. Høyre er det dominerende parti i såvel fylket som i Tønsberg og hun gjør der gjeldene sine synspunkter. Man skifter jo ikke meninger selv om man skifter parti. Det er selvfølgelig forståelig at hennes tidligere partifeller er skuffet, men den massive kritikk hun nå får er urettferdig. Kanskje bør man gå i seg selv å se hvorfor hun forlot partiet.

Nei, demokratiet spiller ikke fallit

Lier påstår at demokratiet spiller falitt når noen skifter parti. Jeg ser det motsatt. Lokalt kan det være en styrke at det er meningene og ikke partiene som avgjør. Det står respekt av politikere som innrømmer at andre partier passer bedre for dem enn det de trodde.

Lene Kjølner og Inger Lexow bidrar hver på sitt vis at vi får debatter om viktige politiske spørsmål som miljø og innvandring. Og Tønsbergs Blad skulle ikke behøve å begrunne hvorfor man slipper til med kontroversielle meninger. Også Lier bidrar til å skape debatt og skal ha respekt for det. Men han kunne spart seg for personangrepene. Og så kan han selv kanskje bidra til mer realisme i fremtiden.

Kristen Ringvold

Tønsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags