Klimapolitisk bomskudd fra SV i Tønsberg

DÅRLIG MILJØ: Vi er enige i at en bilbasert by ikke vil være en god idé.l

DÅRLIG MILJØ: Vi er enige i at en bilbasert by ikke vil være en god idé.l Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vi i MDG i Tønsberg har valgte å støtte de partiene som vi mente ga oss mest igjen for miljøsaken under forhandlingene om hvem som skulle styre Tønsberg etter valget i 2015. Vi skjønner at det falt et så tungt ideologisk parti som SV tungt for brystet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Når de nå går ut og kritiserer oss for ikke å ha dratt Høyre og Frp langt nok i grønn retning, fordi vi ikke var med og støtte SVs forslag om bybane og byutvikling, faller det på sin egen urimelighet. For det første er de forberedtpå  å støtte et parti som har foreslått gratis parkering i byen, som ville sørget for å økt biltrafikken med mer enn de ti prosentene den har økt med nå.

I tillegg har Arbeiderpartiet sørget for at elbilene har mistet parkeringsincentivet de hadde i byen og de stemte imot å gi en ekstra million til sykkel og gange på årets budsjett, noe vi fikk igjennom med støtte fra både Høyre og Frp. Dette er vel ikke akkurat et godt utgangspunkt for SV å starte forhandlinger med?

Kjell Anders Lier

Talsperson MDG Tønsberg

Tønsberg

Følg på: Facebook

LES OGSÅ: Høyre og støttepartiene sitter fast i fossilalderen, bilen skal fortsatt ha for mye plass

Vi kan ikke basere våre valg på ideologi

Vi vil alltid støtte dem som er villig til å gjøre mest for miljøet og det at vi kan forhandle med både høyre -og venstresiden i politikken viser at vi kan trekke utviklingen fremover. For å få til en god utvikling, er vi nødt å basere våre klima -og veivalg på kunnskap og forskning. Vi kan ikke basere våre valg på ideologi eller antagelser. Og det er nettopp dette MDG har gjort når vi har tatt våre valg ikke bare i Tønsberg bystyre, men alle våre lokallag i omegn.

Det var derfor vi gjorde et iherdig forsøk på å få delt opp bypakka i to deler, både i alle kommunene og på fylket. Da hadde vi unngått den massive økningen vi ser i trafikken rundt Tønsberg nå og det ville blitt billigere for bilistene, da man hadde sluppet å låne 120 millioner for å finansiere planleggingsarbeid og man kunne startet allerede 2017 med gode kollektivtiltak.

Fossilkameratene stoppet forslaget

Dessverre for våre innbyggere gikk fossil-kameratene i Arbeiderpartiet og Høyre sammen om å få stoppet dette forslaget både på Nøtterøy og i fylket, stikk i strid med både forskning og kunnskap på området.

Vi kommer ikke til å støtte en bybane i Tønsberg, da det å basere god klimapolitikk på en over 100 år gammel arealkrevende og svært kostbar teknologi i en by som allerede er presset på areal, er en svært dårlig løsning. Da er det bedre å utrede om en svevebane er en bedre løsning, det har vi fått gjennomslag for på fylkesnivå.

LES OGSÅ: Kommunen sov i timen: Nå blir det omkamp om området rundt hovedgården

Vi er enig at en bilbasert by ikke vil være en god idé og dette viser jo også forskningen. Vi kommer til å fortsette med å stille oss i fremste rekke for å få til et bilfritt sentrumsområde, uten at vi trenger å snakke ned andre partier eller handelsstanden.

Høyere omsetning, færre biler

Vi tror vi kan få til dette med dialog, samarbeid og kunnskapsdeling. For vi vet at forskningen viser at størstedelen av handelsstanden i sentrum vil få en høyere omsetning når man fjerner bilene, for da kommer det flere folk, nå gjelder det bare å få spredd kunnskapen. For å sikre at folk tar i bruk byen og ikke handelsområder utenfor, som vil føre til en økt trafikk, er det faktisk viktig å etablere sentraliserte parkeringsanlegg i byen. Sånn vil det faktisk være frem til vi får kollektive løsninger som er like fleksible som bilen er.

Vi skjønner at det er vanskelig å forstå at vi ikke alltid kan støtte alle tilsynelatende gode forslag som kan virke miljøvennlige, men vi er nødt til å basere vår politikk på kunnskap og forskning. Vi synes det er merkelig at SV velger å kritisere MDG og foreslår at dere heller bruker ressursene deres frem mot valget på å jobbe med å gjøre Arbeiderpartiet grønnere, for de har tydeligvis en lengre vei å kjøre.

Vi skal i alle fall gjøre vårt for å trekke våre samarbeidspartnere i en enda mer bærekraftig retning fremover og slik at også alle i Tønsberg blir i stand til å ta vare på fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.