Gå til sidens hovedinnhold

Lene Kjølner forfekter bilens fortreffelighet, men er valgt inn på MDGs program

Artikkelen er over 3 år gammel

MDG kan skylde seg selv for å ha satt henne på topp, sier du? Åpenbart. En uerfaren nominasjonskomité og et påfølgende nominasjonsmøte trodde de valgte en kandidat som brant for våre hjertesaker og ville partiets beste. Vi tok grundig feil.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lene Kjølner sitter i Tønsberg bystyre, i formannskapet, i fylkestinget og i fylkeskommunens hovedutvalg for samferdsel og areal. På falskt grunnlag. Hun har i det siste brukt noe av tiden sin på å forfekte bilismens plass i bybildet og rakke ned på det hun generaliserer som «miljøbevegelsens standpunkter», i denne sammenheng kort oppsummert til å bety en økt satsing på gange, sykkel og kollektivtiltak på bekostning av hennes sterke interesse: bilen. Det er på tide å minne leserne på hvilket grunnlag hun i dag innehar disse sentrale politiske verv.

LES OGSÅ:  Det er faktisk mulig å komme seg til Tønsberg uten å sitte alene i bilen!

Velgerne trodde hun sto for dette

Hun er valgt inn på programmet til Miljøpartiet De Grønne Tønsberg og Vestfold. Der kan man blant annet lese:

«Stenge Nedre Langgate for all biltrafikk/arbeide for at 25 % av daglige reiser i Tønsberg gjennomføres på sykkel i 2025/ved investeringer på fylkesveinettet vil vi prioritere fremkommelighet for kollektivtransport, fotgjengere og syklister/kollektivutbygging og redusert tilrettelegging for privatbil må sees i sammenheng», osv.

LES OGSÅ:  Politikken i vanry

Kjølner tok aldri dissens på disse punktene, og det burde være åpenbart at å være listetopp for MDG betyr at man deler partiets syn på det sentrale temaet samferdsel.

 

Kjell Anders Lier

Gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne i Tønsberg bystyre

Rakker ned på det hun ble valgt på

I dag rakker hun altså ned på de samme standpunktene som hun ble valgt inn på for under to år siden, både fra bystyrets talerstol og gjennom oppsiktsvekkende dårlig formulerte leserbrev til en forfatter å være. Det står klart for meg at hun aldri sto inne for partiets program eller følte seg som en del av partiet. Hva hun egentlig hadde i MDG å gjøre er for meg fremdeles en gåte.

LES OGSÅ: Mulighetene er mange

MDG kan skylde seg selv for å ha satt henne på topp, sier du? Åpenbart. En uerfaren nominasjonskomité og et påfølgende nominasjonsmøte trodde de valgte en kandidat som brant for våre hjertesaker og ville partiets beste. Vi tok grundig feil.

Hun kom fra Høyre og var den eneste av oss som hadde erfaring fra politikken. Det var nok det som blendet oss, i tillegg til egne utsagn som at hun scoret ni av ti poeng på miljøvennlighet (på direkte spørsmål på nominasjonsmøtet), og at hun ville «gubbeveldet» i kommunen til livs. Gubbeveldet lever i beste velgående med hennes hjelp den dag i dag.

LES OGSÅ:  Slutt med personangrepene!

Tabben oppdaget for sent

Da jeg sommeren 2015 begynte å ane konturene av en kjempetabbe, var det for sent. Lista var levert til tidsfristen, og da er det bare kandidaten selv som kan velge å trekke seg tilbake, noe hun ikke har gjort.

LES OGSÅ: Lene Kjølner strippes for styreverv i tønsbergpolitikken

Lokal- og fylkeslaget gjorde en formidabel innsats i valgkampen, det var Lene vi jobbet for mens hun selv var nærmest fraværende på stand, tydelig brydd av å møte partikolleger på offentlig sted.

LES OGSÅ: – Politikk er gøy, men ikke i Miljøpartiet De Grønne

Hun var hovedarkitekten bak samarbeidsplattformen med Høyre, Frp og KrF, før hun etter noen måneder meldte seg ut av MDG og inn igjen i Høyre. Dette etter noen hektiske måneder der all kommunikasjon med henne måtte foregå pr. epost. Å samtale ansikt til ansikt eller pr. telefon var en kommunikasjonsform som ikke passet henne. Slik tok hun med seg makt og posisjoner over til Høyre, bl.a. en sentral plass i byens formannskap. Så mye for demokratiet.

Uttaler seg som Høyre-representant

I dag skriver og uttaler hun seg konsekvent som representant for Høyre, selv om hun formelt sett sitter som uavhengig representant i alle fora. Dette med Høyres viten og velsignelse, de gjør lite for å påpeke at hun er valgt inn på et annet partis program og formelt sett bør tituleres «uavhengig». På Tønsberg Høyres egen hjemmeside er det flere artikler med Lene Kjølner som budbringer alene eller sammen med andre høyrefolk.

Over tusen mennesker i Tønsberg kommune alene stemte på MDG ved sist kommunevalg. De stemte først og fremst på et parti, en visjon og et program, ikke på personen Lene Kjølner, selv om hun mener noe annet. Demokratiet spiller fallitt når en person ikler seg falske klær, vinner et valg ved hjelp av andres innsats for deretter å jobbe imot de sakene som hun ble valgt inn på.

Noen mennesker hadde kanskje av samvittighetsgrunner trukket seg ut av politikken og sluppet til de kandidatene som faktisk står for partiets program, i demokratiets navn.

Man kunne i det minste forvente at man gikk litt stille i dørene. Lene Kjølner derimot har ikke hatt skrupler med å fortsette å rakke ned på og latterliggjøre partiet som sørget for hennes posisjoner. Hun har voldet lokal- og fylkeslaget stor skade, og jeg mistenker at det gleder hennes hjerte.

Jeg tror også hun har skapt forakt for politikere generelt. Jeg beklager at jeg lot meg lure.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.