Enkelte redaksjoner har ikke grenser hva gjelder overdrivelser

Av

Noen aviser er mer seriøse enn andre ved at de veier sine ord og virkemidler. Andre redaksjoner kjører på med alt hva de har effekter og overdrivelser.

DEL

LeserbrevNoen vil vel hevde at slik har det alltid vært, men det er ikke tilfelle. Selv svært populære VG har gjennomgått forandringer opp gjennom årene – hvor vektleggingen av det enkle, banale og overdrevne har fått en større plass i nyhetsbildet.

Det gjelder å kapre oss lesere – for vi er gull verdt for avisenes reklameinntekter og annet. Men noen ganger blir det litt for dumt. Nærmest hver uke får vi presentert noe svada fra blant annet TV2, Dagbladet og VG.

Denne uka går det det viralt en videosnutt om ei australsk dame som mater en hai. Dagbladet skriver: «Skulle mate haien. Da startet marerittet!» TV2 er ikke snauere, og utbasunerer: «Forsøket på å mate haien går fryktelig galt!» Før man kikker på filmen gjør man seg noen tanker med slike beskrivelser. Hva skjedde egentlig? Dama fikk en rift i fingeren ...

Det er ikke noe galt med en slik video – den er helt OK og harmløs. Men hvorfor i svarte behandle oss lesere som idioter, TV2 og Dagbladet?

Eller for å si det som den kjente redaktør Bernt Olufsen (Schibsted Media Group) en gang uttalte i harme: «Man kødder da ikke med språket i avisredaksjonene!» 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags