Tønsbergfotballen og fremtiden

Av
DEL

LeserbrevGeirfinn Kvalheim gir i sitt innlegg i TB 28. nov. sine synspunkter om hva som skal til for at Tønsbergfotballen skal lykkes i toppen av norsk fotball. Jeg har fulgt FKT siden første spark på ballen, og er langt på vei enig i hans synspunkter om at satsing på lokale talenter og samarbeid mellom klubbene i distriktet er veien å gå.

Slik har det sikkert også vært i de klubbene som har tatt steget oppover i seriesystemet. Men hvor lenge drives en klubb med satsing på lokale spillere? Jo, helt til dette så velkjente « hentespøkelset» inntar arenaen for alvor. Man kjøper ikke en spiller lenger, man henter en spiller må vite. Når lokale spillere har gjort grovarbeidet ved å rykke opp, kommer kravet om forsterkninger i alle ledd.

Spillere fra «langtvekkistan» hentes inn på bekostning av de lokale heltene som har brakt laget opp en divisjon. Kvalheim trekker fram Sarpsborg 08 og samarbeidet med omliggende klubber som en mønsterklubb i denne sammenheng. Ni år etter at klubben ble etablert har klubben skarve fire lokale spillere av 23 i stallen.

Dette viser bare hvor det ender når toppen er nådd. Vi skal ikke langt av gårde for å finne det Komplett(e) fravær av lokale spillere. I Sandefjord Fotballs siste seriekamp mot molde stilte SF med spillere fra følgende steder/land i sin startellever, fra keeper til spiss.: Nøtterøy – Tønsberg – Fet i Akershus – Senegal – Nes på Romerike – Spania – Island – Elverum – Sverige – Spania – Spania.

Men det verste laget i så måte må vel være seriemester RBK. I sin kamp mot Celtic var ikke en eneste spiller fra Trondheim på banen, ja ikke engang fra trøndelagsfylkene. Men for skammens skyld har de innlemmet to lokale spillere i sin stall. Så skulle FKT greie bragden med å nå toppen i norsk fotball med lokale spillere, blir de i så fall unike. Eller blir også de rammet av denne hente (u) kulturen. Det gjenstår å se.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags