Over og ut for gummigranulat?

Kjell Anders Lier 1. kandidat MDG Tønsberg

Kjell Anders Lier 1. kandidat MDG Tønsberg Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNRK kunne mandag 22.07 melde at EU har et forslag ute på høring som innebærer å forby bruk av gummigranulat i kunstgressbaner fra 2022. Dette synes vi i Miljøpartiet De Grønne er gode nyheter. Vi har lenge kjempet for å få slutt på bruken av gummigranulat som er en stor kilde til plastforurensning, ja faktisk Norges nest største kilde til mikroplast i havet. Eksemplene på hvor ille dette kan se ut finnes det mange av også lokalt, som omtalt i tallrike artikler i Tønsbergs Blad de senere årene.

Som følge av økt fokus på problemet har da også kommuner og idrettslag kommet på banen og tatt grep. I første rekke med tiltak som duk rundt banen og siler i overvannskummer. Det er bra men trolig ikke nok til å stoppe problemet helt.
Derfor er det ekstra gledelig å samme dag lese i Tønsbergs Blad at det nye kunstgressdekket på Gamle idretten blir uten granulat. Miljøpartiet De Grønne stemte i mot å legge kunstgress på Gamle idretten, nettopp av frykt for nok en utslippsbombe av en fotballbane. Vi brukte mye tid og ressurser på å belyse problematikken, og det viser seg at det var verdt det. Nå går Tønsberg kommune foran ved å bruke sand som innfylling og oppfyller med dette våre ønsker og eventuelt kommende EU krav allerede nå. Dette viser at det nytter!
Det er fremdels utfordringer med kunstgress, ikke minst knyttet til mangel på forsvarlig resirkulering av selve dekket når det er utslitt, men vi skal sørge for at Tønsberg kommune også her blir en foregangskommune.

Miljøpartiet De Grønne Tønsberg har programfestet at alle utslipp av gummigranulat fra eksisterende anlegg skal opphøre og forhindre bruk av granulat på nye/rehabiliterte idrettsanlegg. Du kan stole på at gir oss ikke før vi er i mål med dette viktige arbeidet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags