Stopp galskapen «global oppvarming»!

TAR FEIL: Greta Thunberg har ingenting på et toppmøte å gjøre, mener Jon Torjus Alten (innfelt).

TAR FEIL: Greta Thunberg har ingenting på et toppmøte å gjøre, mener Jon Torjus Alten (innfelt). Foto:

Av

Det går nesten ikke en dag uten at «global warming» eller «menneskelige utslipp av drivhusgasser» nevnes på nyheter eller i debatter. Det leses opp som en selvfølge at CO2 er den store synderen, som vi for all del må redusere, og helst kvitte oss helt med!

DEL

MeningerIntet kan være mer feil! CO2 er absolutt ingen giftgass, den er ikke giftig i det hele tatt, smakløs og den brenner ikke. Men den er absolutt livsnødvendig for all vekst av planter og trær. Og dersom CO2 reduseres fra det ynkelige nivå på 0,04 prosent idag, vil det medføre at planter, trær og vekster som vi spiser vil vokse seinere. Om man fjerner all CO2, vil planter og trær dø ut, og deretter dør vi!

Så enkelt er dette. I stedet sitter det alltid flust med klimahysterikere rundt bordet i «Dagsnytt 18», uten en eneste motdebattant! Stor skam.

På Stortinget er det ikke mye bedre, selv Fremskrittspartiet har begynt å tro at menneskelige fossile utslipp er med på å gjøre kloden varmere!

Å fjerne/redusere CO2 er mildt sagt totalt bortkastede penger. Det kan se ut som om kurvene for utslipp av CO2 og atmosfærens temperatur henger nøye sammen. Men det er bare tilsynelatende. Atmosfæren varmes først opp, deretter vil CO2 fra havenes enorme mengder av karbon slippe ut en viss mengde (Henrys lov). Når temperaturen i atmosfæren synker, vil etter en tid CO2 igjen lagres på bunnen av verdenshavene.

Altså: Temperaturen endres først, deretter endres CO2-nivået. Det er stor skam at ingen av våre 169 potensielt intelligente stortingsfolk har fått med seg denne enkle kjensgjerning. I stedet hyler de sammen med jentungen Greta Thunberg på klima-toppmøter, som egentlig bare er fjas og bortkastet tid (og ikke minst penger).

Store naturlige variasjoner

Det har vært både langt varmere og langt kaldere før, helt uten fossile utslipp. For den uinnvidde kan jeg opplyse om at det har vært ca. 40 istider i Jordens levetid; Jorden har vært både helt isfri og helt isdekket flere ganger - helt uten menneskelig aktivitet.

Vi er nå inne i den aller siste del av en såkalt «varm» mellomistid, som har vart de siste 10.000 årene. All statistikk viser at på slutten hver mellomistid, uvisst av hvilken grunn , stiger temperaturen i atmosfæren relativt brått, for så å falle drastisk, de neste 100.000 årene (når vi har istid).

Mitt råtips er at vi innen 100-1000 år vil oppleve en ny istid, med ca. 1-2 km tykk iskappe over alt land nord for Alpene, og nord for the Great Lakes i USA og Canada. Når den tid kommer, kan vi snakke om klimakrise! Prøv å selge huset/eiendommen din når isbreen dytter på nordveggen av huset….

Dagens såkalte «klimakrise» er ingen krise i det hele tatt! Når skal folk flest klare å oppfatte dette? Og Greta Thunberg har absolutt ingenting på et toppmøte å gjøre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags