Min drittleilighet

ENDRING: Prispresset på boliger må dempes ved å gjøre det mindre attraktivt å spekulere økonomisk i boliger, mener fylkesleder Grete Wold i Vestfold og Telemark SV.

ENDRING: Prispresset på boliger må dempes ved å gjøre det mindre attraktivt å spekulere økonomisk i boliger, mener fylkesleder Grete Wold i Vestfold og Telemark SV. Foto:

Av

Det er juli, måneden hvor mange er på leting etter en bolig for høsten. Studenter, unge familier og andre som søker etter en egnet bolig de har råd til.

DEL

MeningerI år ser vi et begynnende opprør, et oppgjør med et marked der det legges til rette for boligspekulasjon. Leietakere legger ut bilder og informasjon under overskriften "Min drittleilighet" og "Reduser husleia" på sosiale medier.

Forbrukere begynner å vise sin makt ved å synliggjøre et spekulativt marked. Et marked hvor bolig er en driver for økte forskjeller, et marked hvor noen investerer og andre betaler for å øke deres verdier og formue.

Det å ha et trygt sted å bo er grunnleggende for å ha et godt liv. Og det er bra at vi har et leiemarked, men det må reguleres på en slik måte at vi forhindrer spekulasjon og useriøse aktører. Og når vi ser det som legges ut av både leiligheter og leiekontrakter, bør det være nok til å skremme de fleste, det avdekkes en holdning og en kynisme ovenfor dem som er i behov av et leieforhold som vi ikke kan akseptere.

Flytte skatt

SV vil ha et regulert utleiemarked, slik at bolig blir et sted hvor man bor, ikke et sted noen spekulerer i. Det er behov for å flytte skatt fra arbeid til eiendom, slik at kan vi dempe boligprisene ved at det blir mindre attraktivt å drive boligspekulasjon.

Vi trenger en sterkere offentlig boligpolitikk, kommunene bør ta en større del av arbeidet med å bygge nye boliger, det må bygges flere studentboliger, etableres "leie til eie"-ordninger, vi må øke bostøtta og ikke minst lage en nasjonal boligplan.

Et samfunn med økte forskjeller er realiteten i dag, og boligmarkedet er en av de store driverne i denne utviklingen. SV vil jobbe for en boligpolitikk for de mange, ikke for de få!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags