Stopp statlig finansiert krenking av muslimer, Kårstein Eidem Løvaas!

 STOPP: Kårstein Eidem Løvaas (bildet) og Høyre vil se nøye på statsstøtten til HRS. Jeg håper de kutter den ut.

STOPP: Kårstein Eidem Løvaas (bildet) og Høyre vil se nøye på statsstøtten til HRS. Jeg håper de kutter den ut. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas sier til Tønsbergs Blad at Høyre vil se nøye på statsstøtten til Human Rights Service etter Hege Storhaugs siste utspill som går ut på å snikfotografere muslimer for å dokumentere «den kulturelle revolusjonen».

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Jeg vil gjerne komme med noen refleksjoner til du skal ta den «vurderingen» Kårstein. La oss som et eksperiment bytte ut ordet Muslim med Jøde, og se om vi kan få noen assosiasjoner og kanskje huske noe fra historietimene på skolen.

LES OGSÅ: Løvaas vil vurdere statsstøtten til Human Rights Service

I HRSs blogg kan vi lese side opp og side ned om at «Norge islamiseres», om «hva Europa slipper løs på befolkningen i menneskerettighetenes navn» og hvor farlig det er at NRK promoterer islam gjennom å vise TV serien SKAM og gjennom å vise Faten Mahdi Al-Hussaini i valgdekninga.

Kunne vi sagt det samme om jøder?

Går det an å tenke seg at vi sa det samme om jøder i dag uten å reagere? «Jøder er en trussel mot Europa». «Vi kan ikke la NRK promotere Jødene». «EU slipper Jødene løs i Europa». Kan vi tenke oss at vi med statens penger ba folk om å fotografere jødisk aktivitet? Det er helt umulig ikke å få assosiasjoner til mellomkrigstida i Europa og det er skremmende at regjeringa i fire år har pøst penger inn i denne organisasjonen.

Hvorfor går vi med på det når det er muslimer? For ikke mer enn to år siden var partiet ditt Kårstein, slutta til en demonstrasjon mot pegida i Tønsberg. Da sa vi at terroren i Europa har rysta oss alle, at noen reagerer med frykt og fremmedhat, men at vi ville vise at vi reagerte med samhold og solidaritet. Hvor langt står egentlig HRS i dag fra pegida i 2015? Hvorfor er dette så mye vanskeligere å si nei til nå?

Tilskuddet skal bidra til økt tillit samfunnet

Erna Solberg ble statsminister i 2013 og i 2014 fikk HRS den første statelige støtta på 800.000 etter vedtak i stortinget. Siden det har HRS fått 1,8 millioner kroner i året. La meg minne om hva målet med tilskuddet er: «Målet med tilskuddet er å bidra til økt deltakelse i, og økt tillit til, samfunnet blant innvandrere og deres barn. Tilskuddet skal bidra til å sikre at alle har samme muligheter, rettigheter og plikter når det gjelder å delta i samfunnet og ta i bruk egne ressurser.» (Kilde: Imdi.no) For øvrig anbefalte Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, selv allerede i mars i år at stortinget kutter støtta til HRS. Men Kårstein og Høyre, dere er altså fortsatt ikke helt sikre.

Stryk dem fra statsbudsjettet

Om en uke legger finansministeren frem budsjett. Etter dette kommer de andre partiene med sine innspill og alternative statsbudsjett og dere skal forhandle utover høsten. Statsbudsjettet vedtas i stortinget før jul. Jeg har startet et opprop som heter «Stopp statsstøtta til HRS». Jeg håper at Du, Kårstein og Høyre innen budsjettet skal vedtas har plassert HRS utenfor det staten skal støtte. Til alle dere andre som leser dette. Jeg kommer til å forsøke å påvirke de politiske partiene fram mot budsjettet skal vedtas og jeg kommer til å forsøke å lage en oversikt over hva partiene mener. Signer oppropet, og finn gruppa på facebook hvis du vil være med å vise solidaritet med muslimer i Norge og nekter å gå med på statelig finansiert krenking av enkelte grupper.

Stine-Marie Schmedling

Verdensborger, Nøtterøy

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken