– Jeg lever ikke i en lokalpolitisk boble, Arne Magnus Berge

POPULÆRT: Støperiet er mye brukt, er billig og kan brukes av alle kulturgenre. Derfor bør det forbli et kulturhus, ikke bli enda et næringsbygg, mener Lene Lauritsen Kjølner.

POPULÆRT: Støperiet er mye brukt, er billig og kan brukes av alle kulturgenre. Derfor bør det forbli et kulturhus, ikke bli enda et næringsbygg, mener Lene Lauritsen Kjølner. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tønsberg-politiker og forfatter Lene Lauritsen Kjølner (H) svarer på kritikken fra Færder-politiker og gründer Arne Magnus Berge (H). – Jeg er faktisk veldig for et blomstrende næringsliv, om noen skulle ha vært i tvil om det, skriver hun.

DEL

MeningerDet er både overraskende og interessant at en lokalpolitiker fra Færder kommune bryr seg så mye om disponeringen av et kulturhus i nabokommunen, i den grad at han tyr til Tønsbergs Blads spalter for å uttale seg om bruken av det. Hva med å finne et egnet lokale i Færder kommune som han kan gjenbruke til grunderformål? Eller eventuelt noe annet i Tønsberg kommune enn akkurat Støperiet?

Berge mener jeg viser en sjokkerende negativ holdning til næringslivet. Og hvorfor mener han det?

LES OGSÅ: Støperiet-debatten: Skremmende holdning til næringslivet

Jo, blant annet fordi jeg « ...som lokalpolitiker bare møter et snevert utvalg av næringslivet som ønsker å overtale politikere til å maksimere sine eiendomsinvesteringer gjennom tung utbygging …» Puh! Tung påstand og tung setning. Er det virkelig sånn de har det i Færder kommune? I Tønsberg kommune oppleves det ikke sånn. Vi møter næringslivet i flere nivåer og sammenhenger. Og det er også mulig å ha to tanker i hodet på en gang. Vi kvinner vet det.

LES OGSÅ: Noen vil gjøre om Støperiet til et gründerhus for næringslivet. Jeg hoppet i stolen da jeg så det!

Erfaring fra næringslivet

Til Berges informasjon så beveger jeg meg faktisk ute i verden. Jeg lever ikke i en lokalpolitisk boble. Man skulle tro at Berge hadde liknende erfaringer. 

Jeg har også selv vært selvstendig næringsdrivende i 25 år, har drevet butikk, AS og personlig firma, og er godt kjent med næringslivets kår, for- og bakdeler. Derfor er jeg faktisk veldig for et blomstrende næringsliv - om noen skulle ha vært i tvil om det. At det fins elementer innen næringslivet som bare tenker profitt, er ikke noe sjokk. Det ligger på et vis i mange bransjers natur.

Hvis man leser innlegget mitt med de rette brillene, vil man se at jeg kun oppfordrer til å finne et annet sted der gründerne kan være. Jeg ber imidlertid om at man må ligge unna Støperiet, la kulturen få ha sitt sted i fred. Mange kjempet lenge for å få det til og slik bør det forbli.

LES OGSÅ: Er det her arbeidsfremtiden skapes?
 

Mange er enige

Responsen på innlegget tyder også på at jeg har mange med meg. Folk flest liker det Støperiet har å by på. At stedet ikke er nok besøkt i Berges øyne får stå for hans regning, tallene sier noe annet:

Ifølge kontaktpersoner for Støperiet i Tønsberg kommune er huset booket 90 dager i vårsesongen. Sesongen består av 181 dager. Tallet er ny rekord for Støperiets del - og det går bare oppover. Med 1,4 årsverk ved huset, må man si at det er en prestasjon. Hvis man i tillegg vet at det er rimelig å leie seg inn der, fasilitetene står klare og huset er for absolutt alle sjangere, så bør man kunne kalle det en kulturell suksess. Informerte kilder forteller meg at man antakelig kunne være booket hver eneste dag, om man hadde åpnet for events og mer kommersielle krefter. Imidlertid er Støperiet ment å være for det lokale kulturliv - det er en villet og ønsket profil. I Tønsberg kommuen vil vi fremme det lokale kulturlivet.

LES OGSÅ: Nominasjonskomiteen innrømmer feil – nå er Lene tilbake på Tønsberg Høyres liste

Som kulturarbeider er jeg godt kjent med at kulturen ofte trekker det korteste strået når det står om harde fakta og prioriteringer. Dessverre, for slik burde det ikke vært. Imidlertid har jeg et håp om - og er vel også rimelig sikker på - at Tønsberg kommune har fornuftige politikere som innser Støperiets verdi. Og da som et kulturhus og ikke nok et næringsbygg langs brygga.

SIER NEI: Lene Lauritsen Kjølner reagerer sterkt på forslaget om at Støperiet burde være et hus for gründere.

SIER NEI: Lene Lauritsen Kjølner reagerer sterkt på forslaget om at Støperiet burde være et hus for gründere. Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags