Hold naturreservatene våre oljefrie!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag kveld var det et oljeutslipp i Presterødkilen. Dette er et naturreservat med både fisk og fugl som er viktige for naturen. Etter onsdagen har mange av fiskene og fuglene død på grunn av dette utslippet. Vi kani ikke akseptere at skjer i vår natur.

DEL

Leserbrev

Det er fortsatt vanskelig å si hva som har skjedd, men det er viktig å aktivt jobbe for å forhindre slike tilfeller som vi har her, fordi oljesøl skal ikke være en del av det vi ser på som vår natur. Fugler skal slippe å gå med oljeflekker på hele seg, fisker skal kunne svømme rundt i eget hjem og vi skal kunne ha et levelig miljø nå, det samme skal neste generasjonen også ha. Det er viktig at vi finner ut hva som har skjedd, for å forhindre at slike situasjoner oppstår igjen.

Jeg syns dette er et prakteksempel på at oljesøl fortsatt er reelt, og at det skjer. Nå må vi begynne å handle ut i fra føre var prinsippet, slik at ulykker som ikke skjer igjen. Tenk om vi skulle åpnet for oljeboring i Lofoten. Da hadde et slikt oljeutslipp ødelagt et av verdens siste og største kaldtvannskoralrev.

Vi i Vestfold Natur og Ungdom syns det er viktig å passe på den naturen vi har, og jobbe aktivt for å holde naturreservatene rene.

Yme Korshavn

Vestfold Natur og Ungdom

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags