Hva med NAV og alle oss andre «lovlydige» da?

Av
DEL

LeserbrevHan hadde etter et langt yrkesaktivt liv kommet inn under Norges sosiale velferdssystem i NAV for å få tilbake noen få av de skattekroner han hadde betalt inn i løpet av 40 års arbeidsliv. Et behov for en periode for å omstille seg til annet arbeid.
Et par måneder etter at han ble arbeidsledig kom spørsmålet om å reise et par uker på ferie til et varmere land sammen med sin kone og et vennepar. De hadde hatt denne tradisjonen i noen år.

Tidligere tok både han, kona og venneparet ut to ukers ferie samtidig for å få en tyvstart på sommeren i en kald og hustrig vårmåned.
Nå kunne han ikke ta ut ferie, fordi han hadde ingen jobb å ta ferie fra. Han hadde isteden en formynder av en NAV-konsulent som fortalte han at han mistet sin stønad (lønn), om han reiste til kanariland. Han ble fortalt at han ikke bare ville miste stønaden de to aktuelle ukene, men kom også til å få meget store problemer med å komme inn under NAV’s omsorg igjen om han gjorde noe så ulovlig som å reise ut av landet.

Derfor måtte han holde seg hjemme den våren. Kona og venneparet syntes også at det hadde blitt helt feil å følge tradisjonen og reise uten han.

Det kommer også frem at andre som har reist utenlands og meldt fra til NAV har blitt trukket i stønad for ferietiden.

Er det noen av disse som kan vurderes å ha hatt en ulempe av NAVs tidligere praksis og lovbrudd ?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags