Nei – tja – ja til Brua -Hjemseng

DELT: Meningene i Færder Arbeiderparti er delte når det gjelder boligbyggingsplanene på Brua/Hjemseng Brygge. Ordfører Jon Sanness Andersen er blant dem som vil si ja, gruppeleder Cathrine Palm Spange vil si nei. - I min verden er Ap imot nedbygging i strandsonen, skriver forfatteren.

DELT: Meningene i Færder Arbeiderparti er delte når det gjelder boligbyggingsplanene på Brua/Hjemseng Brygge. Ordfører Jon Sanness Andersen er blant dem som vil si ja, gruppeleder Cathrine Palm Spange vil si nei. - I min verden er Ap imot nedbygging i strandsonen, skriver forfatteren. Foto:

Av

Færder Arbeiderparti er delt i denne saken. Jeg tilhører den gruppen som ønsker å stemme imot denne utbyggingen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ført mange forskjellige argumenter for og imot utbygging. Disse argumentene er vel kjent for de fleste.

Færder kommune er en ny kommune, sammensatt av to tidligere kommuner. Begge kommuneplaner ble slått sammen og videreført. Ap var representert i Tjøme kommune og i Nøtterøy kommune. I den nye kommunen blir vi "alle" nye. Det vi kan best er kommuneplanen som vår tidligere kommune har utarbeidet. Jeg kommer fra Tjøme og kan best kommuneplan fra Tjøme.

LES OGSÅ: Slapt om Hjemseng Brygge, Erling Dokk Holm!

Til min store forskrekkelse oppdager jeg at mitt parti på Nøtterøy har delte meninger om utbygging i strandsonen. De har stemt for og imot planen om utbygging på Brua-Hjemseng fra starten av.

LES OGSÅ: Forsker fremstår som mikrofonstativ

I min verden er Ap imot nedbygging i strandsonen. For meg er det ikke noe argument at utbyggerne har lagt ned mye arbeid i planene, de vet at det er risikoprosjekt. Denne planen burde vært stoppet for lenge siden, lenge før vi ble Færder kommune.

LES OGSÅ: Hjemseng: Et innlysende kompromiss

Må ikke være turområde

Ett av argumentene er at området er lite tilgjengelig. Det er ikke slik at ubebygde arealer langs sjøen må være tilgjengelig for tur langs stranda. Vi må tåle å se at det er områder som kun er tilgjengelige for fugler, insekter og andre levende vesener.

LES OGSÅ: Felleslista og MDG bryter demokratiske spilleregler

Det at det ligger mye søppel inne i sivet er ingen overraskelse. Alle som har vært med på strandrydding har sett det mange steder langs sjøen. En burde kanskje arrangere ryddeaksjon, slik at område blir bedre for de som lever der nå.

LES OGSÅ: Fossum mener det er begått flere saksbehandlingsfeil i Hjemseng-saken

I denne saken vil det ikke bli én vinner eller én taper. Noen taper ansikt, noen taper en avstemming, noen taper mulige inntekter, noen taper mulighet til å få en flott bolig, naturen og naturens mangfold er de som taper mest hvis vi sier ja til utbygging.

LES OGSÅ: Ikke feil behandling av Hjemseng Brygge

Du som til nå har gått inn for denne planen, tenk deg om. Det er enda ikke for seint å snu. Stem nei.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.