En god balanse mellom offentlig ansvar og private evner

Anne-Cecilie Kaltenborn.

Anne-Cecilie Kaltenborn. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Merete Dahl fra Fagforbundet viser med sitt innlegg i Tønsbergs Blad at hun har satt seg fast i en grøft, eller skyttergrav, og ikke klarer å se at det er nettopp hennes type respektløse tone som gjør det nødvendig å heve både nivået på diskusjonen, og blikket.

DEL

MeningerStilt overfor enorme helse- og velferdsutfordringer i Norge de neste tiårene, velger Fagforbundet å argumentere med vulgære uttrykk som «same shit, new wrapping» og «profitører». Arbeidsgiverorganisasjonene for både offentlige, private og ideelle institusjoner, det vil si Spekter og NHO Service og Handel, prøver heller å finne ut hvordan vi skal sikre den norske modellen som vi holder så høyt.

Et sammensatt utvalg, inkludert tidligere helseminister fra Arbeiderpartiet, Bjarne Håkon Hanssen, har svart at det skal vi gjøre slik som Norge har gjort før – med en miks av aktører fra offentlig, privat og sivil sektor. Vi har løst de store oppgavene i Norge ved en slik velferdsmiks, enten det var utbygging av olje på 60- og 70-tallet, å sikre full barnehagedekning tidlig på 2000-tallet, eller å løse en rekordstor tilstrømning av flyktninger i 2015. Det ansvarlige spørsmålet er: Hvordan sikre investeringer, kompetanse, volum og kvalitet på helt sentrale velferdsoppgaver fremover?

Det er betegnende at Fagforbundet i sitt innlegg faktisk latterliggjør begrepene innovasjon, utvikling og valgfrihet. Det håper jeg de er helt alene om. Hvis Fagforbundet vil delta i en debatt om alvorlige tema, må de klare bedre enn dette.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags